KOCAELİ (AA) - Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle, Hasan Gemici Spor Salonu'nda, Türkiye Bedensel Engeliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından düzenlenen şampiyonaya 12'si kadın toplam 114 sporcu katılıyor.

Müsabakalarda kadınlar 65 ve artı 65, erkekler ise 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85 ve artı 90 kilolarda dereceye girebilmek mücadele ediyor.

TBESF Yönetim Kurulu Üyesi Taner Canyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bedensel engellilerde dünya şampiyonu olduğunu belirterek, müsabakalarda dünya ve Avrupa şampiyonu olan sporcuların da yer aldığını söyledi.

Dünyada Türkiye'nin bu branşta önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Canyurt, karşılaşmalarda milli takıma da sporcuların seçildiğini kaydetti.

Canyurt, önümüzdeki aylarda önemli şampiyonalara katılacaklarını belirterek, "Nisan başında Avrupa Şampiyonası, yıl sonunda da Antalya'da yapılacak Dünya Şampiyonası var. Hedefimiz çok iyi takımlarla her iki şampiyonada ülkemizi gururlandırmak ve derece kazandırmak." ifadelerini kullandı.

Şampiyona, akşam saatlerinde sona erecek.