ANKARA (AA) - Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, Ankara'da başladı.

Ankara Crowne Plaza Otel'de başlayan ligde büyük ustalar Dmitry Jakovenko, Ivan Cheparinov, Rauf Mamedov, Ernesto Inarkiev'in de hamle yapacağı ligde, 14 ülkeden 90’ı unvanlı 216 sporcu mücadele ediyor.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, ligin açılışında yaptığı konuşmada son beş yılda Türk satrancına büyük yatırımlar yaptıklarını ifade etti.

Sporcuların yatırımların karşılığını kazandıkları madalya, kupa ve İstiklal Marşı'nı okutarak verdiklerini belirten Tulay, suça sürüklenmiş çocuklar için "Yeni Hayata Bir Hamle", görme engelli öğrenciler için "Gören Eller" gibi toplumun her kesimine ulaşan projeler yaptıklarını dile getirdi.

Devlet okullarında 21 bini aşkın satranç sınıfı açıldığını ifade eden Tulay, şunları söyledi:

"Türk sporcularla beraber dünyaca ünlü sporcuların mücadele ettiği, satranç dünyasının çok yakından takip ettiği en güçlü satranç ligi. Süper Lig’in kalitesini her geçen yıl daha da yükselterek hem Türk satrancının ve sporcularımızın dünyada tanınmasına hem de Türkiye’nin tanıtımına büyük katkılar sağlıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Süper Lig’de mücadele edecek takımlarımıza ve sporcularımıza iki hafta boyunca sürecek dev turnuvada başarılar dilerim."

İnternetten canlı izlenebilen lig, 5 Ağustos Pazar günü sona erecek.