İSTANBUL (AA) - Türkiye Kayak Federasyonunun (TKF), 10 Mayıs Perşembe günü Ankara'da yapılacak olağan genel kurulu öncesi başkan adaylığı başvuru süreci tamamlandı.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, adaylık başvuru sürecine ilişkin yaşanan gelişmeler aktarıldı.

Başkan adaylığı için Erol Mehmet Yarar ve Doç. Dr. Fatih Kıyıcı'nın, federasyona gerekli evraklarla başvurularını gerçekleştirdikleri belirtilen açıklamada, "Yapılan incelemede federasyon başkanı olmaya engel durumu olmayan Erol Mehmet Yarar'ın başvurusu kabul edilmiştir. Ancak hukuki gerekçelerle Doç. Dr. Fatih Kıyıcı'nın başvurusu ise reddedilmiştir." denildi.

Kıyıcı'nın başvurusunun reddedilmesinin nedeni ise şu şekilde ifade edildi:

"Doç. Dr. Fatih Kıyıcı'nın başvurusu sahip olduğu statü gereği Öğretim üyeliğinin devamlılık arz eden ve mesai dışı çalışma imkanı ancak ilgili mevzuat hükümleri kapsamında mümkün olan bir meslek olduğu, 2547 Sayılı Kanunun 38. Maddesi gereğince öğretim üyelerinin kamu kurumlarında görevlendirilmesine imkan tanımakta ise de, niteliği itibarıyla süreklilik taşıyan ve seçimle gelinen federasyon başkanlığı görevinin, öğretim üyeliği görevinin devamlılık özelliği ile bağdaşmayacağı, yine bir idari işlem olan görevlendirmenin tabi olduğu usul ve esaslar dikkate alındığında, seçimle gelinen bir görevi 2547 sayılı kanunun 38.madde kapsamında 'görevlendirme' ile üstlenmenin mümkün olmadığı anlaşılmış olmakla mevzuata uymayan adaylık başvurusu TKF Ana Statüsünün 21/2 Maddesi gereği federasyon yönetim kurulu tarafından tahkim kuruluna itiraz yolu açık olmak üzere reddedilmiştir. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı'nın başvurusunun reddedildiği kendisine yönetim kurulunun imzaladığı belge ile bildirilmiş ve getirdiği belgelerin örnekleri 'Aslı Gibidir' şeklinde onaylanıp kendisine verilerek tahkim yolunun açık olduğu bildirilmiştir."

Fatih Kıyıcı'nın teslim ettiği belgelerin, kıymetli evrak olduğu için genel sekreter tarafından kayıt altına alındığı ve kendisinin tahkime gitmesi durumunda federasyon tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığına teslim edilebilmesi için kilitli başkanlık mevkisinde muhafaza edildiği aktarıldı.

Kilitli başkanlık mevkisinde muhafaza edilen belgelerin aslının, TKF binasına mesai saatinin bitiminden sonra giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğüne aslı olup olmadığı belli olmayan belgeler getirilmiş ve Doç. Dr. Fatih Kıyıcı tarafından adaylık komisyonuna sunulmuştur. Belgelerin aslının çalındığı anlaşılması üzerine Türkiye Kayak Federasyonu olarak, Ankara Balgat Karakoluna durumu bildirdik. Federasyona gelerek inceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri, olayı gerçekleştirenlerin kimliklerini gizlemek için federasyonun güvenlik kameralarının fişinin çekildiğini tespit etmişlerdir. Kıymetli evrakların bulunduğu odada başka hangi evrakların çalındığı tespit edilmek üzere özel çalışma yürütülmesinin yanı sıra kolluk kuvvetleri, parmak izi ve kamera kayıtlarını incelemekte ve bu hukuksuzluğa karışanları tespit etmek için yoğun çalışma yürütmektedir. Ayrıca emniyetin olaya müdahil olması ile birlikte Bakanlığa getirilen belgeler de delil niteliği taşıdığından incelemeye alınıp delil olarak özel olarak muhafazaya alınmıştır.

Kanuni olarak adaylığa engeli bulunan ve bu yüzden federasyon başkanlığı adaylık başvurusu kabul edilmeyen Doç. Dr. Fatih Kıyıcı'nın bu durumundan mütevellit 10 Mayıs Perşembe günü yapılacak 4. Olağan Genel Kurulumuz Tahkim Kuruluna itiraz edilmediği ve Tahkim Kurulundan yönetim kurulu kararı hilafına bir karar çıkmadığı takdirde, seçimler tek aday olan Sayın Erol Mehmet Yarar'ın başkan adaylığında gerçekleştirilecektir."