MUĞLA (AA) - Türkiye Rafting Federasyonu Asbaşkanı Fikret Yardımcı, Türkiye Rafting Şampiyonası’nın mart ayında Dalaman'da yapılmasının planlandığını söyledi.

Yardımcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ile Muğla Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Civelek, Muğla'nın doğal yapısının rafting sporuna uygun olduğunu, kentteki bazı bölgelerde rafting sporunun yapıldığını kaydetti.

Rafting sporunun gelişmesi ve bölge turizmiyle ekonomisine katkı sağlaması için çalışma yürüttüklerini aktaran Civelek, "Hem amatör hem de profesyonel sporculara hitap eden Dalaman Çayı üzerinde yapılmakta olan rafting sporunun gelişmesini, spor turizmi ve Muğla’nın tanıtımı açısından çok önemsiyoruz." dedi.

Yardımcı ise Dalaman Çayı'nın raftingle özdeşleşen bir akarsu olduğunu belirtti.

Mart ayında Türkiye Rafting Şampiyonası'nın Dalaman’da yapılmasının planlandığını vurgulayan Yardımcı, daha sonraki dönemde Kıtalararası Rafting Şampiyonası, Milli Takım Kampı ve Dünya Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı'nın Muğla’da düzenlenmesi yönünde çalışma yürüttüklerini dile getirdi.