İZMİR (AA) - Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 2018 Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası'nın ilk ayağı, hafta sonu İzmir'in Aliağa ilçesinde yapılacak.

Federasyondan yapılan açıklamada, Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ilk ayak yarışlarının, 11-12 Ağustos tarihlerinde Aliağa Avcı Ramadan sahilinde gerçekleştirileceği belirtildi.

İlk gün serbest antrenmanlarla başlayacak yarışlarda sporcuların, denizde oluşturulan özel parkurda hem dalgalarla hem de rakipleriyle mücadele edecekleri vurgulandı.

Yarışların, StockPro-1, StockPro-2, Open, Drag, Kadınlar ve Flyboard Kupası olmak üzere 6 sınıfta yapılacağı bildirildi.

Aliağa Belediye Kupası'nda su sporlarına meraklı gençlerin zamana karşı mücadele edeceği ve kategorilerinde dereceye girenlere, belediye tarafından toplam 15 bin lira para ödülü dağıtılacağı aktarıldı.

Su jetlerinin Antalya ve İstanbul'dan İzmir'e nakliyesinin Aliağa Belediyesi tarafından sağlanacağı, sporculara da ayrıca akaryakıt desteği verileceği ifade edildi.

Ayrıca, şampiyonaya şehir dışından katılacak sporcuların da Aliağa Belediyesi tarafından misafir edileceği duyuruldu.