İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından düzenlenen Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu yapıldı.

Bu yıl 10. kez organize edilen 10 kilometrelik koşuya binin üzerinde sporcu katıldı.

İki kategoride yapılan koşuda ilk sırayı Ugandalı atletler aldı. Erkeklerde birinci Albert Chemutai olurken, kadınlarda ise yarışı Juliet Checkwel ilk sırada tamamladı.

İlçe halkının da yoğun katılım gösterdiği koşuya 94 yaşındaki eski atlet Safder Kartoğlu, engelli koşuculardan Hamza Güleç ile milli sporcular Özlem Kaya, Damla Çelik, Fatma Arık, Alper Demir, Resul Çelik ve Ömer Aslan da katıldı.

Açıklamalarda bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yıl dönümünde Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu'nu düzenlemenin mutluluğunu ilçe olarak hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

Organizasyonu 10 yıldır düzenlediklerini hatırlatan Murat Aydın, "Biz Zeytinburnulular olarak Cumhuriyet Bayramı'nı bu maratonla karşılamayı bir gelenek haline getirdik. Cumhuriyetin 95. yılı hepimize kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın, organizasyonun Türkiye Atletizm Federasyonuna kayıtlı olduğunu, bu nedenle artık ününün ilçe sınırlarını aşarak yurt dışına kadar taştığını aktararak, "Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu 10 yıldır düzenleniyor. Ünü uluslararası platformlara taşındı. Maratonumuz artık uluslararası bir kategoride. Ödüllerimizin de bir farklılığı var. Özellikle madalyalar altın, gümüş ve bronz olarak adlandırılır, ancak bunlar sembolik olarak böyledir. Manevi olarak çok değerlidirler fakat maddi değer teşkil etmezler. Biz bu koşuda verdiğimiz ödüllerin hepsini gerçek materyallerden yaptırıyoruz. Altın madalyamız saf altından, gümüş madalyamız gümüşten, bronz madalyamız bronzdan yapılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Murat Aydın, ödül töreninde dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti.