ANKARA (AA) - Halkbank Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Alberto Giuliani, 2018 Spor Toto Şampiyonlar Kupası'na istedikleri gibi hazırlanamadıklarını belirterek, "Ancak bunu bir bahane olarak ileri sürmek istemiyorum." dedi.

2017-2018 sezonu Voleybol Efeler Ligi şampiyonu Halkbank ile Kupa Voley ikincisi Maliye Piyango arasında yarın Ankara'da oynanacak Spor Toto Şampiyonlar Kupası maçı öncesi basın toplantısı düzenlendi.

Maçın yapılacağı TVF Başkent Voleybol Salonu'ndaki toplantıya Halkbank ve Maliye Piyango'nun başantrenörleri ve takım kaptanları ile TVF Asbaşkanı Ahmet Göksu katıldı.

Halkbank'ın yeni başantrenörü İtalyan Giuliani, geçen sene elde ettiği başarılarla bu kupada oynamalarını sağlayan teknik heyet ve oyunculara teşekkür ederek, "Bu kupaya istediğimiz gibi hazırlanamadığımızı söyleyebilirim. Ancak bunu bir bahane olarak ileri sürmek istemiyorum. Bu kupayı kazanmak için gerekli bütün enerjiyi sarf edeceğimizi şimdiden belirtmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Halkbank'ın kaptanı Burutay Subaşı ise 2018-2019 voleybol sezonunun herkes için hayırlı olmasını dileyerek, "Takım olarak Dünya Şampiyonası'ndan dolayı geç toplanmış olabiliriz. Bununla ilgili tüm çalışmalarımızı da yaptık. Biz hazırız. Hak edenin kazanacağı, adil bir maç olsun. Umarım, bütün Ankara seyirci de bu güzel maçı izler." diye konuştu.


- Uslu: "Yeni bir başlangıç"


Maliye Piyango Başantrenörü Serdar Uslu, yeni sezonun hayırlı olmasını temenni ederek, "Bizim açımızdan 'yeni bir başlangıç' diye düşünüyorum. İnşallah, bunun devamını getiririz. İnşallah, bu finallere daha fazla katılım sağlayabiliriz." dedi.

Uslu, Halkbank'ın güçlü bir takım olduğuna işaret, şöyle devam etti:

"Daha önce Şampiyonalar Ligi'nde final oynama başarısını göstermiş, dünyanın en iyi oyuncularını burada misafir etmiş, çok önemli organizasyon yeteneğine sahip bir takımdan bahsediyoruz. Biz de imkanlarımız ölçüsünde Avrupa'da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Halkbank, Ziraat Bankası ve Maliye Piyango, Ankara'ya değer katan önemli markalar."

Kupayı arzuladıklarını söyleyen Uslu, "Sezon başı olduğu için takımların hazırlık devreleri önem taşıyor. Bizim de Dünya Şampiyonası'nda olan bazı oyuncularımız vardı. Halkbank bize göre bu konuda biraz daha dezavantajlı. Bu önemli kupada elimizden gelenin en iyisini yapıp sonucunu hep beraber göreceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Maliye Piyango'nun kaptanı Halil İbrahim Yücel ise "Kulübümüz ve bizim için çok önemli kupa. Hazır olduğumuzu düşünüyoruz. Kupayı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Halkbank'a da başarılar diliyorum. Onlar da güçlü bir takım." ifadelerini kullandı.

TVF Asbaşkanı Ahmet Göksu da iki takıma yarınki kupa maçında başarılar dileyerek, "Hak eden kazansın." temennisinde bulundu.