ANKARA (AA) - A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti, FIVB Uluslar Ligi 6'lı Finalleri B Grubu ikinci ve son maçında Sırbistan'ı 3-2 mağlup eden milli takımın performansına ilişkin, "Oyuncularıma gerçekten teşekkür etmek istiyorum çünkü iki gün içinde 10 set oynadılar ve 10 set için de savaştılar." degerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Sırbistan maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Guidetti, özellikle oyuncuları için mutlu olduğunu vurguladı.

Guidetti, "Çünkü Sırbistan gibi büyük bir takıma karşı bir zafer elde etme şansı yakaladılar. Belki bugün, onların da söylediği gibi, çok iyi oynamadılar ama yine de bence, özellikle blok ve savunmada çok iyiydiler." ifadelerini kullandı.

Sırbistan'ın savunmada çok iyi bir maç çıkardığını dile getiren Guidetti, "İki antrenör de karşılaşma içerisinde çok fazla değişiklik yaptı. Bizim tarafımıza bakacak olursak oyuna giren her oyuncu, yüreğiyle sahaya çıkıp mücadele etti." şeklinde görüşlerini aktardı.

Galip geldikleri için çok mutlu olduklarını aktaran milli takım kaptanı Eda Erdem Dündar ise şunları kaydetti:

"Tie-break setinde takım olarak gösterdiğimiz şey inanılmazdı. Tüm takımla gurur duyuyorum. Şansımızın yarın oynayacak ABD-Sırbistan maçına bağlı olduğunu biliyoruz. Turnuvaya devam edemesek de genç oyunculardan kurulu takımımızın performansından memnunum."