KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Talas ilçesinde düzenlenen XC Türkiye Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası tamamlandı.

Talas Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2 bin rakımlı Ali Dağı'nda İran, Rusya, Güney Afrika ile Türkiye'den 93 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada yarışmacılar, 5 gün boyunca 100 kilometre uzaklıktaki mesafelere ulaşmaya çalıştı.

Şampiyonanın genel klasmanında, Serdar Tur birinci, Durali Karaca ikinci ve Hüseyin Tanrıverdi üçüncü oldu. Spor klasmanında Orkhan Merhalizade birinci, Hakan Akçalar ikinci ve Muhammed Yasir Özkesici de üçüncü sırayı aldı. Kadınlarda ise birinciliği Merve Gülşah Arslan, ikinciliği Büşra Özkesici ve üçüncülüğü Cansu Atabey elde etti.

Dereceye giren sporculara ödülleri, Esma Hatun Sosyal Tesisi'nde düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serdar İlker'in, "Türkiye'de yamaç paraşütünde kısa zamanda çok iyi işler yapıldı. Ali Dağı yaklaşık 20 yıldan bu yana çok önemli bir uçuş merkezi. Spora büyük katkısı olan bir uçuş bölgesi burası. Göz bebeğimiz olan Türkiye şampiyonamızı Kayseri'de gayet güzel bir şekilde gerçekleştirdik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun ise 2020 Dünya Hava Oyunları'nın Kayseri'de yapılması için çalışacaklarını belirttiği bildirildi.