Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu yitirdiği maçın sonunda büyük bir skandal yaşandı.

Karşılaşmanın uzatma dakikaları oynanırken, Bursaspor-Beşiktaş maçının 2-2 tamamlandığı anonsu tribünlerde bir anda şampiyonluk havasının yaşanmasına neden oldu. Saha içindeki futbolculara da aynı bilgi verilince futbolcular bir anda maçı bıraktı ve adeta karşılaşmanın sona ermesini bekledi.

Tribünlerden havaya konfetiler uçurulurken, statta bir anda şampiyonluk coşkusu yaşanmaya başlandı. Fenerbahçeli taraftarlar da şampiyon olmuşcasına sahaya girerek büyük bir sevinç yaşandı.

Bu sırada hoparlörlerden “Şampiyon Fenerbahçe” şeklinde anons yapıldı. Ancak bir süre sonra Bursaspor'un Beşiktaş'ı 2-1 yendiği, yanlış bilgi verildiği anonsu yapılınca, sevinç bir anda şoka dönüştü. Saha içinde bazı futbolcuların etrafını çok sayıda taraftar sararken, özel güvenlik elemanları futbolculara eşlik etti.

Bir tribünden de toplu olarak “Yönetim istifa” sesleri yükseldi.

ANONSCU ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU stadyumunda Fenerbahçe-Trabzonspor maçının uzatma dakikalarında, Beşiktaş'ın Bursaspor'la berabere kaldığını söyleyerek taraftarları şampiyonluk havasına sokan ve daha sonra çıkan olaylara neden olduğu iddia edilen Hakan B.,(43) mahkemeye gönderildi. Anonsu arkasında bulunan tribündeki seyircilerden duyarak maçın heyecanı ile yaptığını söyleyen Hakan B., "Kötü bir amacım yoktu. Daha sonra yanlışlığı öğrenince tekrar anons ettim"dedi.

Fenerbahçe'de meydana gelen olaylardan sonra polis tarafından gözaltına alınan Hakan B., geceyi Asayiş Şube Müdürlüğü'nde geçirdi. Gasp Büro Amirliği'ndeki ilk ifadesinde Hakan B.'nin şunları söylediği öğrenildi:

"10 yıldır Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda anonsçu olarak çalışıyorum. Maç şampiyonluk maçı olduğu için 4'üncü hakemin arkasında seyrediyordum. Normal anonslarımı yaptım. Kadroyu ve değişiklikleri seyirciye ilettim. Maçın sonlarına gelindiğinde heyacan iyice artmıştı. Bir kulağımız Bursa'dan gelen maçtaydı. Maçta ikinci uzatma dakikası oynanırken birden arkamdaki tribünde bir hareketlenme oldu. Herkes `şampiyon Fenerbahçe' diye bağırıyordu. Onlara ne olduğunu sorduğumda, Bursa maçının 2-2 olduğunu söylediler. Ben de maçın heyecanı ile anons ettim. Maç bittikten sonra da "Şampiyon Fenerbahçe" diye bağırdım. Ancak daha sonra gerçeği öğrenince yaptığım anonsu düzelttim. Bir kastım yada kötü bir amacım yoktu. Çok üzgünüm"

Poliste işlemleri tamamlanan Hakan B., halkın huzur ve sükünunu bozmak suçundan Kadıköy Adliyesi'ne gönderildi. Hakan B., adliyeye giderken basın mensuplarının kendisine yönelttiği sorulara cevap vermedi.
Anonsçu serbest
Skandal anonsla ilgili gözaltına alınan Hakan Bingül serbest bırakıldı

Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki skandal anonsla ilgili gözaltına alınan Hakan Bingül sevkedildiği adliyede savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Trabzonspor maçının uzatma dakikalarında Bursaspor-Beşiktaş maçının 2-2 bittiği yönünde anons yapıp olayların çıkmasından sorumlu tutulan stad görevlisi Hakan Bingül, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından Bingül Kadıköy Adliyesi'ne gönderildi. Kadıköy Adliyesi'ne getirilen Bingül'ün polis aracından indirilirken polis şapkası taktığı görüldü.

Güvenlik amacıyla polis şapkası taktırıldığı belirtilen Bingül gazetecilerin yoğun ilgisi arasında adliyeye sokuldu.

SERBEST BIRAKILDI

Adliyede yaklaşık 45 dakika kalan Bingül, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Bingül'ün avukatı Özge Savcıoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hakan bey uzun süredir Fenerbahçe ile iş yapıyordu. Çok iyi bir Fenerbahçeli'dir. Kulüp başkanı ve yönetim ile sıkıntısı yoktur" dedi.

Bingül avukatının açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı

(VATAN)

Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kısa sürdü!