BURDUR (AA) - Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, yarın tatlı su (göl) serbest dalış dünya rekorunu kırmak istediğini söyledi.

Şahika Ercümen, yarın Salda Gölü'nde gerçekleştireceği rekor denemesi öncesi basın toplantısı düzenledi. Göl kıyısındaki bir otelde düzenlenen toplantıda milli sporcu, hava şartlarının iyi olması durumunda saat 11.00'de rekor kırmayı deneyeceğini belirtti.

Kadınlar paletsiz değişken ağırlık kategorisinde dünya rekorunun, Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) tarafından 55 metre olarak belirlendiğini kaydeden Şahika Ercümen, "Daha önce hiçbir kadın bunu denememiş, biz yarınki dalışımızda bu rekoru kırmak istiyoruz." diye konuştu.

Şahika Ercümen, Salda Gölü'nde kendisini en çok zorlayan şartların suyun soğuk ve kaldırma kuvvetinin de denize göre daha az olması olduğunu ifade etti.

Yaptığı antrenmanlarda rekoru kırdığını dile getiren Şahika Ercümen, şunları kaydetti:

"Yarın sağlıklı ve güvenli bir dalış bekliyorum. En büyük gayem, insanları spora teşvik etmek. Bizim bir amacımız da bu gölü su sporlarına kazandırmak. Örneğin burada yazları çocuklara, gençlere yüzme kursları verilebilir, yüzme antrenmanları veya kano, kürek sporları yapılabilir. Göl korunarak su sporlarına açılabilir. Salda Gölü, nefes tutularak yapılan serbest dalış branşı için gayet ideal bir antrenman alanı."

Şahika Ercümen, antrenmanlarında serbest dalışta yaşanabilecek bütün risk senaryolarını çalıştıklarına dikkati çekerek, bu riskler arasında en çok karşılaşılan sığ su bayılmasına karşı da güvenlik önlemleri aldıklarını anlattı.

Kendini geliştirmek için gelecek yıllarda da Salda Gölü'nde dalış yapmak istediğini belirten milli sporcu, rekor dalışını, gölün korunması, Cumhuriyetin 95. yılı ile kısa bir süre önce beyin kanaması geçiren ve hayati tehlikeyi atlatan annesine ithafen yapacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya, milli takım antrenörü Hüseyin Cavlı, CMAS Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal, Su Altı Güvenlik Amiri Uğur Tanrıseven, CMAS gözlemcileri Marwan Hariri ve Rachid Zock da katıldı.