SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Yaşar Doğu'nun memleketi Samsun'un Kavak ilçesinde, efsane sporcunun adının verildiği merkezde şampiyon güreşçiler yetişiyor.

Ay-yıldızlı mayoyla çıktığı 47 müsabakada sadece bir kez yenilen Yaşar Doğu'nun doğduğu Kavak ilçesinde 14 yıl önce kurulan Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezi'nde, Türk spor tarihine yeni efsaneler kazandırmak için çalışmalar yapılıyor.

Yıldız Milli Güreş Takımı Antrenörü Ufuk Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurulduğu günden itibaren güreş eğitim merkezinin çok sayıda sporcu yetiştirdiğini söyledi.


- "Sporcularımızı Yaşar Doğu gibi olimpiyatlarda görmek istiyoruz"


"Merkezimiz 14 yılda 30'a yakın Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçi yetiştirdi." diyen Kaya, geçen ay Konya'da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olduklarını belirtti.

Hedeflerinin uluslararası alanda Yaşar Doğu gibi şampiyonlar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Kaya, "İnşallah burada yetişen sporcularımızı Yaşar Doğu gibi olimpiyatlarda görmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Güreş eğitim merkezinde yatılı olarak 30 sporcunun kaldığını aktaran Kaya, şöyle devam etti:

"Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından kurulan merkezde sporcularımızın her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Sporcularımız okuldan geldikten ve dinlendikten sonra antrenmana çıkıyor; daha sonra dersini yapıyor ve istirahat ediyor. Bakanlığımız burada sporcularımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak ahlaklı sporcular yetişmesine katkı veriyor."

Yıldızlar grekoromende Türkiye şampiyonluğu bulunan 16 yaşındaki Oktay Demir, uluslararası şampiyonalarda madalya kazanmayı hedeflediğini belirtti.

Türkiye ve Avrupa şampiyonu Behrem Bora Yılmaz ise son iki yılda takım halinde şampiyon olduklarını belirterek, hedefinin efsane güreşçi Yaşar Doğu gibi olimpiyat madalyası olduğunu aktardı.

Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa üçüncülüğü bulunan 14 yaşındaki Enis Demir de, "Şampiyonalar için güzel bir ortamda çalışıyoruz. Hocalarımız bize her konuda yardımcı oluyor. Geçen yıl Sırbistan'da Avrupa 3'üncüsü oldum ama bu sene şampiyonluk hedefliyorum." ifadelerini kullandı.