MUĞLA (AA) - Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübünce (BAYK) düzenlenen CFM-BAYK Kış Trofesi'nin 2. ayak yarışları yapıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde IRC-A, IRC-B ve destek olmak üzere üç sınıfta yapılan 2. ayak mücadelesine, farklı illerden 50 teknede yaklaşık 450 sporcu katıldı.

Yedi etaptan oluşan ve her ayağı iki günü kapsayan organizasyonda, dün için planlanan ilk yarışlar, rüzgarın hızının fazla olması nedeniyle güvenlik açısından olumsuzluk yaşanmaması için iptal edildi. Bugün ikinci yarışlarda IRC-A sınıfındakiler Karaada önlerinde kurulan parkurda 8,4 millik şamandıra rotada, diğer iki sınıfta mücadele edenler ise 17 millik Bodrum-Çelebi Adası-Kargı Adası-Bodrum rotasında yelken açtı.

Rüzgarlı havadaki mücadelede, yarışların başlangıç hattında ve şamandıralar dönülürken teknelerin birbirine yakın ilerlemesi heyecanlı anlar yaşattı. Sporcuların birbirlerinin yanı sıra dalgalarla mücadelesi de renkli görüntüler oluşturdu.

Rüzgarın hızının zaman zaman daha da artması nedeniyle her sınıf için tek yarışla mücadele tamamlandı.

"Happyhour Matrix" isimli teknenin kaptanı Erman Ayvaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dalga boyunun 2 metrenin üzerine çıktığı anlar olduğunu söyledi. Yarışa İstanbul'dan katıldığını belirten Ayvaz, "Oldukça çekişmeli geçti. Dalgalarla boğuştuk. Zaman zaman zorlandık." dedi.

Marmaris, Ankara ve İstanbul'dan gelen sporculardan oluşan "Wind Rider" isimli tekne ekibinden Esra Ceritoğlu ise güzel bir yarış olduğunu belirtti.

3-4 Mart'ta yapılacak üçüncü ayak organizasyonu kapsamında düzenlenecek ödül töreninde, ikinci ayak yarışlarında dereceye girenler açıklanacak ve başarılı olan takımlara kupaları verilecek.