MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Otokar Tirhandil Kupası Kış Trofesi'nin son etabı 6. ayak yarışları başladı.

Türkiye Yelken Federasyonu programında yer alan, Era Yelken Kulübü tarafından düzenlenen ve 6 etaptan oluşan organizasyonun son ayak yarışlarına 8 tekne katıldı.

Bodrum'da yapılan tekne türlerinden tirhandilleri tanıtmanın da amaçlandığı organizasyonda yarışçılar, 20 millik Bodrum-Çökertme etabında yelken açtı. Saatteki hızı 50 kilometreye yaklaşan rüzgarlı havada gerçekleşen mücadelede heyecanlı anlar yaşandı.

Bazı teknelerin bordalarına, rüzgardan dolayı yana yatık ilerlediğinden su girdi. Renkli görüntülerin oluştuğu 6. ayak yarışlarının ilk gün mücadelesinde "Kalita" isimli teknenin ekibi birinci oldu.

Organizasyon komitesi başkanı Erdem Ağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havanın rüzgarlı ve yarışların çekişmeli geçtiğini söyledi.

Bodrum'un geleneksel teknesi tirhandilin fırtınada en kabiliyetli teknelerden biri olduğunu aktaran Ağan, "Son teknolojilerle daha iyi duruma geldi. Eminin birkaç sene sonra üretimi aratacak." dedi.

Yarışlar yarın sona erecek.