MALATYA (AA) - Süper Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor teknik ekip ve futbolcuları, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Servisi'ndeki lösemi hastası çocukları ziyaret etti.

Sarı-siyahlı takımın teknik ekibi ve futbolcuları, "İyi insan olmadan, iyi futbolcu olunmaz" söylemi çerçevesinde onkoloji servisindeki lösemili çocuklarla bir araya gelerek, hediye verdi.

Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan Evkur Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, onkoloji servisinde tedavi gören çocukları kendi çocukları gibi gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

"Turgut Özal Tıp Merkezi onkoloji servisinde tedavi gören çocuklarımızı, 'çocuklarımız' diyorum. Çünkü onlar bizim de çocuklarımız, ziyaretlerine geldik. Bir nebze de olsa yalnız olmadıklarını hissettirmek istedik. Futbol belki bizim hayatımızın merkezine koyduğumuz bir işimiz ama hayatta futbol dışında yaşanan bir çok maneviyat var. Sadece bizim için söylemiyorum. İnsanlık, çevresindeki ihtiyaç sahiplerini görmeli ve mutlaka elinden gelen yardımı göstermeli. Bazen ufacık bir tebessüm bile en etkili ilaçlardan çok daha faydalı olabiliyor. Biz bunu bir nebze de olsa başarabildiysek ne mutlu bize."

Ravcı, kulüp olarak bu tür ziyaretleri sıkça yapacaklarını kaydetti.

Onkoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ünsal Özgün ise hastaları ziyaret eden Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik ekip ve futbolcularına teşekkür ederek, ligde başarılar diledi.

Hastanedeki onkoloji servisinde yaklaşık 20 yıldır hizmet verdiğini aktaran Özgen, "Burası hem Malatya’nın hem de bölgenin müracaat ettiği bir servis. Yaklaşık 3 ile 5 milyon arası bir nüfusa hitap ediyoruz. 22 yataklı çocuk onkoloji hastaları için bir servisimiz ve 5 yataklı kemik iliği nakil merkezimiz var. Dünyada ve Türkiye’de katedilen mesafeler nedeniyle lösemi tedavi edilir bir hale geldi." ifadelerini kullandı.