ANKARA (AA) - Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Dünya Kupası ikinci ayak müsabakalarında altın madalya kazanan Yeşim Bostan'ın Türkiye'yi uluslararası platformda en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da düzenlenen Dünya Kupası ikinci ayak müsabakalarında birer altın ve bronz madalya elde ettiklerini hatırlattı.

Makaralı yay kadınlarda altın madalya kazanan milli okçu Yeşim Bostan'dan övgüyle bahseden Topaloğlu, "Yeşim çok önemli bir sporcumuz. Her geçen gün daha iyi duruma geliyor. Bizi uluslararası platformda en iyi şekilde temsil ediyor. Başarıları devam edecektir." diye konuştu.

Yeşim'in 2019 Dünya Şampiyonası kapsamında çalışmalarını sürdüreceğini dile getiren Topaloğlu, "Dünya şampiyonluğuna ulaşmaya çalışacak. Kendisine destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Topaloğlu, üçüncü olan Klasik Yay Karışık Milli Takımı'nı oluşturan Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz'den 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da madalya beklediklerini belirtti.

Mete ve Yasemin'in Çin'in Şanghay kentindeki ilk ayak müsabakalarında gümüş madalya aldıklarına işaret eden Topaloğlu, "Bu kez bronz madalya kazandılar. Mete ve Yasemin olimpiyatlardaki en önemli madalya kozumuz." değerlendirmesinde bulundu.

Topaloğlu, asıl hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda başarıya ulaşmak olduğunun altını çizerek, "2019 Dünya Şampiyonası'nda takım halinde başarılı olmaya çalışacağız. Çünkü şampiyona olimpiyat kota yarışması niteliğinde. Daha sonra da Tokyo'da olimpiyat madalyası için mücadele edeceğiz." diye konuştu.

İstanbul'da düzenlenen 6. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları'na da değinen Topaloğlu, "Okçuluk adına önemli bir yarışma haline geldi. Dünya arenasında çok önemli bir etkinlik. Okçular Vakfı tarafından düzenleniyor. Federasyon olarak da her türlü desteği veriyoruz." şeklinde görüş belirtti.