THY'nin Brüksel-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağıyla saat 14.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na gelen Youla, Dış Hatlar Geliş Terminali'nde pasaport işlemlerini yaptırırken yakalama kaydının çıkması üzerine gözaltına alındı.

Youla, Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nde ifadesinin alınmasının ardından Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi.

Yakalama kararının, Eskişehir Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'a hakaret etiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada çıkarıldığı öğrenildi.

YOULA'NIN ADLİYEDE İFADESİ ALINDI

Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Denizlisporlu futbolcu Süleyman Youla'nın Bakırköy Adliyesi'nde ifadesi alındı. Youla'nın, Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'a hakaret ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ifadesinin alındığı belirtildi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada ifade vermediği için yakalama emri çıkartılan Denizlisporlu Suleymanou Youla, yurtdışından Türkiye'ye gelişinde Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Götürüldüğü Bakırköy Adliyesi'nde avukatı ile birlikte ifade veren Süleyman Youla, akşam saatlerinde avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı. Adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Youla, Çalımbay'a hakaret etmediğini aksine Çalımbay'ın kendisi için "arkadaşlarını sattı" ifadesini kullandığını savundu.

Youla, "Ben kimseye hakaret etmedim. O bana "arkadaşlarını sattı" dedi. Ben arkadaşlarımı da satmadım. Bundan sonra bunu konuşmak istemiyorum. Sadece Denizlispor'un başarısı için çalışacağım. Şimdi de Denizli'ye gidiyorum." şeklinde konuştu. Youla, açıklamalarının ardandan avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı. (CİHAN)