ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, milli sporcuların Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda elde ettiği derecelerin "büyük başarıların habercisi" olduğunu söyledi.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İskoçya'da 3-12 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Büyükler Yüzme Şampiyonası için 30'u sporcu, 13'ü antrenör 45 kişiden oluşan milli kafilenin Glasgow şehrine gittiği bilgisini verdi.

Ay-yıldızlı kafilede Türk yüzmesinin geleceğini oluşturacak genç sporcuların yer aldığına dikkati çeken Yalçın, şampiyonada genç yaş ortalamasına sahip ülkelerden biri olan Türkiye'nin yüzme sporunda gelecek için umut veren bir milli takımının bulunduğunu dile getirdi.

Yalçın, 35 sporcuyla mücadele edilen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda milli takımın, 12 kez yarı, 9 kez de final yüzdüğünü ve 2 madalya almayı başardığını hatırlatarak, "Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda elde ettiğimiz başarı, önümüzdeki yıllarda alacağımız büyük başarıların habercisi." dedi.

Şampiyonada, milli sporcu Selen Özbilen'in 100 metre serbestte 55.69'luk derecesiyle üçüncü olarak Türk yüzme tarihinde kadınlarda ilk madalyayı alma başarısını gösterdiğini, Aleyna Özkan'ın ise 50 metre kelebekte 26.83'lük derecesiyle bronz madalyayı boynuna taktığını ve derecesiyle 15-16, 17-18 ve artı 19 yaş yeni Türkiye rekorunun sahibi olduğunu anlatan Yalçın, uluslararası organizasyonlarda yarı final ve finale kalma sayılarının yükselmesinin kürsüye çıkma başarısını da artıracağını söyledi.

"Aldığımız bronz madalyalar, ileride altın madalyaya dönecek umuduyla daha fazla çalışıyoruz." diyen Yalçın, "Avrupa Büyükler Yüzme Şampiyonası için de elbette hedeflerimiz var ancak bizim üzerinde durduğumuz en önemli konu, kalıcı başarılar." diye konuştu.


- "Probleme çözüm buluyor, mutluluğa ortak oluyoruz"


Federasyon başkanı Yalçın, altyapı çalışmalarıyla Türk yüzmesinin sadece bugününü değil, geleceğini inşa ettiklerini dile getirdi.

Amaçlarının günü kurtarmak olmadığını, yüzme kültürüyle anılacak bir Türkiye için çalıştıklarını vurgulayan Yalçın, "Sporcularımızla, antrenörlerimizle, velilerimizle birebir iletişim halindeyiz. Kurmuş olduğumuz bu iletişim yoluyla öngördüğümüz her probleme anında çözüm buluyor ve her mutluluğa anında ortak oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Büyükler Yüzme Şampiyonası'nda mücadele edecek tüm sporcu ve antrenörlere başarılar dileyen Yalçın, "Her şartta ve koşulda federasyon olarak yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.


- Milli kadro


Yüzme yarışlarının 3-9 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceği organizasyonda Türkiye'yi temsil edecek sporcular şunlar:

"Ekaterina Avramova, Sezin Eligül, Elçin Türkmenoğlu, Gülşen Beste Samancı, Aleyna Özkan, Viktoria Zeynep Güneş, Zehra Duru Bilgin, Nida Eliz Üstündağ, İmge Roza Erdemli, Selen Özbilen, Beril Böcekler, İskender Başlakov, Metin Aydın, Rasim Oğulcan Gör, Berkay Ömer Öğretir, Demir Atasoy, Hüseyin Emre Sakçı, Oktay Can Emirbayer, Berk Özkul, Kaan Türker Ayar, Ümit Can Güreş, Yalım Acımış, Kemal Arda Gürdal, Ege Başer, Alpkan Örnek, Erge Can Gezmiş, Doğa Çelik, Samet Alkan, Batuhan Hakan, İlker Altınbilek."