İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Didi Erkekler Buz Hokeyi Süper Ligi'nde üst üste 4. şampiyonluğunu elde eden Zeytinburnu Belediyespor'un büyük mücadeleler sonucunda bu başarıya ulaştığını belirtti.

Zeytinburnu Belediyesinden yapılan açıklamada, Aydın'ın elde ettikleri şampiyonluktan dolayı Zeytinburnu Belediyesporlu oyuncuları tebrik ettiği ifade edildi.

Açıklamada, oyunculara Zeytinburnu halkından aldıkları yetkiyle destek verdiklerini vurgulayan Aydın, "Bu sebeple Zeytinburnulu hemşehrilerime de desteklerini esirgemedikleri için çok teşekkür ediyorum. Tesisler yapılınca bu spor branşında neler olabileceğini gençlerimiz, çok açık ve net bir şekilde bize gösterdi. Son dört sezondur Türkiye Süper Lig şampiyonu oluyoruz. Oyuncularımız 3 senedir Avrupa'da da çok güzel bir şekilde ülkemizi temsil ediyor. İnşallah önümüzdeki sezon Avrupa'da dördüncü kez oynayacaklar. Arzum ve temennim, Türk gencinin yapısına uygun olan buz hokeyinin Türkiye'de daha da gelişmesi." değerlendirmesini yaptı.

İstanbul'un en modern buz pistini Zeytinburnu'na kazandırmak için çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdüğüne değinen Murat Aydın, şunları kaydetti:

"Zeytinburnu'na gençlerimiz için 2 bin kişilik bir buz pisti inşa ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığından aldığımız destekle çok yakında binlerce gencimizi buz sporlarıyla tanıştıracağız. Yıl sonuna kadar büyük ölçüde pisti tamamlamayıp açılışını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu tesisle, en az 2 bin gencimiz buz sporlarıyla tanışacak."


- Antrenör Çoşkun: "Kupayı Zeytinburnu halkına armağan ediyoruz"


Zeytinburnu Belediyespor Antrenörü Barış Çoşkun, Türkiye'de 4 yıl üst üste şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, Avrupa'da da başarı hedeflediklerini aktardı.

Üst üste 4. kez şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Çoşkun, "Kupayı tüm Zeytinburnu halkına armağan ediyoruz. Bu başarının en büyük mimarı bizden hiçbir desteğini esirgemeyen Zeytinburnu halkıdır. Ülkemizi bir kez daha yurt dışında temsil etme heyecanı içine girdik. Geçen sene Avrupa'da grup ikincisi olmayı başarmıştık. İnşallah bu sene de elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.