İzmir Barosu'nun Banka ve İcra Hukukunda ünlü avukatı Ufuk Karhan 12 yılda hazırladığı yazılımla yarattığı "Robot Avukat"la onlarca avukatın işini görebiliyor.24 saat aralıksız çalışarak dosyaları takip eden;sorgulama yapıp mahkemeye sunulacak hale getiren robot;yasalardaki gelişmeleri yeni düzenlemeleri de takip ederek kendini yeniliyor.Robot dosyaları hazırlarken,sahibi gibi düşünerek hazırladığı taleplerde bazen toleranslı,bazen de daha sert olabiliyor.Alacak davalarında,borçlunun kredi notunu sorgulayarak teklif hazırlıyor.

"Biz büroyu kapatıp gittiğimizde de robot çalışmaya devam ediyor"diyen Av.Karhan, "Robot;borçlu,UYAP ve PTT ile iletişime geçerek dava dosyasının eksiksiz hazırlanmasını sağlıyor"diyerek robotuna güvenini ifade ediyor.
32 yıllık avukat Ufuk Karhan "Robot Avukat" yazılımıyla tarihe geçerken eseri insan gücüyle ulaşılamayacak bir hıza imza atarak"Teknolojide son nokta!" dedirtiyor Robot avukatların işinin yüzde 70-80'ni yapabiliyor.

MİNİMUM HATA PAYI

Bu yazılım ile hata payının minimuma düştüğünü söyleyen Av. Ufuk Karhan,"Bu robot avukat, yasaları öğrenebildiği gibi müvekkillerimizle de ilişkilerimizi değerlendirip, her biri için farklı işlem yapabiliyor. Yani öğretilebilir ve eğitilebilir bir robot" dedi. Robot Avukatın, avukatlar için işsizlik tehlikesi oluşturmayacağına da değinen Karhan, iş gücünü büyük ölçüde azaltsa da manuel olarak yapılması gereken işlerin de olduğunu söylüyor

" MESLEKTAŞLARIMIZLA DA PAYLAŞMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Karhan, 4 senedir yazılımı test ettiklerini dile getirirken,"Şu anda bir kaç hukuk bürosu ile çalışmaları sürdürüyoruz. Yüz binleri aşan dosyaları robota incelettik. Hepsinden de olumlu sonuçlar aldık. Artık yazılımı meslektaşlarımızla paylaşmayı düşünüyoruz" diyor. (Haberler)