Linkedin sayesinde kişinin,  dijital ortamda yaşayan bir cv’si olmaktadır. Bu cv yazılı olarak insan kaynaklarına verilen cv’lerden çok daha fazlasını içermek ve kişiler hakkında çok daha fazla bilgi vermektedir. Linkedin profilleri iş arayan ve çalışan kişi arayan profesyoneller açısında oldukça büyük önem taşımaktadır. Nasıl hazırlandığı, nasıl kelimeler seçildiği, neler paylaşıldığı, nasıl bir fotoğraf kullanıldığı gibi. Bu noktada sadece arayan iki tarafın birbirini bulması değil, aynı zamanda işini yapan kişilerin kendilerini ve profesyonelliklerini sunması açısında da büyük önem taşımaktadır.

Linkedin’de kendinizi doğru ifade etmenin yolunu öncelikle linkedin’in amacını doğru anlamak ve doğru bir şekilde kullanmaktır. Temel amacı, iş başvurusu yapmak isteyen kişilerin hedefledikleri iş yerlerine rahat bir şekilde ulaşmasını sağlamak, sunum dosyaları, bilgiler, kitaplar ve blogların paylaşılmasını sağlamaktır. Ayrıca bu sayede şirketleri veya kariyeri, vizyonu anlamında beğenilen kişileri takip etmek, paylaşımlarından haberdar olmak mümkün olacaktır.

Linkedin profili oluşturulurken site sizi bazı üyelik adımları konusunda yönlendirilecektir. Bu yönlendirmede mail adresi ve temel kişisel bilgiler girilmektedir. Bu noktada eğer kendi şirketimizde çalışmıyorsak, kullanacağımız mail adresinin bize ait bir mail adresi olması önemlidir. Mail adresimizi iş için kullanacağımız platformlara özel olarak belirlemeliyiz. Eğer gmail, Outlook, yahoo, yandex gibi e-postalar kullanıyorsak [email protected] veya [email protected] veya [email protected] veya adsoyadbaş[email protected] gibi kombinasyonlar kullanılması önerilmektedir. Eğer kendi işimize sahipsek mutlaka web sitemiz uzantılı kurumsal mail adresimizi kullanmamız bu platformlarda daha doğrudur. Profil bilgilerimizi doldururken profil resmi ve cv doldurma kısmı oldukça özenli yapılması gerekmektedir. Profilde özgeçmiş isteğe bağlı olarak yazılanlar iki farklı dil seçeneği kullanılabilmektedir. Veya hedeflenen şirketler ve kitlelere göre sadece İngilizce olarak profil oluşturulması uygun olacaktır.

Linkedin profilinde olması gereken ayrıntılar;

- Özenli ve iş platformuna uygun bir profil fotoğrafı
- Okul bilgilerine ait detaylar
- İş bilgilerine ait detaylar
- Aktif olarak kullanılan yabancı diller
- Hobiler
- Üye olunan dernek ve sivil toplum kuruluşları
- Kullanılan sosyal ağlar

Aslında Linkedin’de aktif ve iyi bir sonuç elde etmek için mutlaka profile, bilgilere ve paylaşılanlara dikkat etmek gerekir. Linkedin profili aynı zamanda sosyal medya üzerinde iş kimliğimizi yansıtmakta yani kişisel marka değerimizi ortaya çıkarmaktadır. Bu sebeple profil “kişisel marka değeri” düşünülerek fotoğraf, paylaşılanlar, paylaşımların yazım kurallarına uygunluğuna kadar dikkat edilmelidir.

Avukatlar için Linkedin, oldukça önemli bir sosyal medya aracıdır. İş çevresinin geliştirilmesi, profesyonel kimliğin gösterilmesi, kişisel markanın ortaya konulması için bir platform oluşturmaktadır. Linkedin kullanımında etkili “connection” lar  kurmak önemlidir.  Avukatlar için iletişim ve ilişki yönetimi oldukça dikkat ve özen gerektiren bir konudur. Bu noktada iletişim, profesyonel ilişki kurmak adına linkedin iş profesyonellerinin kendilerini ve ilişki standartlarını ortaya koydukları önemli bir mecradır.

Linkedin Profili ile Neler Yapabilirsiniz?

- Kurulan Eski İlişkiler için Yeniden Canlandırma
- Mevcut İlişkilerde Hatırlatma ve Takip
- Ortak Paydada Bulunan İlişkiler Oluşturma
- Sizi Takip Edenler veya Etmek İsteyenlere İstediğiniz Şekilde Kişisel Markanızı Sunma İmkanı
- Hedeflenen İlişki Noktalarını Takip Edebilme
- Bilgi Paylaşımı ve Güncel Bilgilere Ulaşma İmkanı

Linkedin’de Etkili Bir Avukat Olmak için Profilinizde Yapmanız Gerekenler;

- Profilde eksik bilgi kalmaksızın, doğru ve etkin bir şekilde bilgileri tamamlama

- Profile konulan fotoğraf büyük bir önem taşımaktadır. Gözlerin gözüktüğü, profesyonelliğe yakışacak bir kıyafet ve duruşla çekilmiş bir fotoğraf yüklenmelidir. Profil ile verilmek istenen mesaj oldukça önemlidir. Profilde yetkin, etkili ve sempatik bir izlenim bırakmak, ziyaretçiler için olumlu bir his uyandırmaktadır.

- Başlığı doğru bir şekilde ifade etmek, başlık kısmında profesyonel olarak verilmek istenen mesaj yani yaka kartının sosyal mecradaki yeri olarak görebiliriz. Sahip olunan uzmanlık alanı konusunda bilgi verilebilir.

- Paylaşım kısmında kaliteli paylaşımlar konusunda dikkatli olmak ve sosyal medyada paylaştıklarımızın bizi temsil ettiğini ve profesyonel iş platformunda bizi dünyaya açılan pencerede kişilere ulaştırdığını unutmamalıyız. Üzerinde çalışılan konular, yeni öğrenilmiş bilgiler, yazılan yazılar makaleler, yorumlamalar konusunda paylaşımlar bölümünü kullanmak gerekir.

- Kişisel olarak profesyonel kimliğinizi yansıttığınız Linkedin profilinizde, işinizi de yayınlayabileceğiniz web siteniz alanı oldukça önemlidir. Linkedin’de 3 adet web sitesi girme imkanınız mevcuttur. Hukuk büronuza ait web sitenizi ve kişisel profesyonel bloğunuz varsa girmeniz önemlidir.

- Linkedin grupları; linkedin gruplarında aktif olmak ve ilgili gruplara dahil olmak önemlidir. Gruplardaki kaliteli aktiflik durumu sosyal mecrada profesyonel varlığı gösterme, uzmanlığı belirtme imkanı sunacaktır.


Kaynak: microdestek.com.tr