UYAP'ın tam entegrasyonu ve merkezi elektronik ortamda tutulan arşivi sayesinde, doğru ve tutarlı bilgi mevzuatın tanıdığı yetkiler çerçevesinde başta hakim ve savcılar ile yargı personeli olmak üzere tüm kullanıcıların paylaşımına açık tutuluyor. Yargı birimleri de aralarında her türlü bilgi ve belge alışverişini elektronik ortamda ve anlık gerçekleştirebiliyor.

FETÖ, altyapısını oluşturduğu, yargılama süreçlerine ilişkin her türlü veri ve bilginin yer aldığı UYAP'ı kumpas ağına dahil etti. Bu ağ üzerinden hukuksuz şekilde elde edilen veriler, örgüt amaçları doğrultusunda kullanıldı. Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Adalet Bakanlığı, 17-25 Aralık sürecinin ardından UYAP'ı kontrol altına almak için önemli çalışmalara imza attı. Sistem altyapısı sızmalara karşı yenilendi. Veritabanı güvenlik politikalarının da tümü değiştirilerek en üst düzeye çıkarıldı.

Gereksiz görülen tüm yetkilendirilmeler kaldırılırken, veri tabanı üzerinde yapılan tüm işlemler log mekanizmalarıyla daha detaylı olarak kayıt altına alınmaya başlandı. Veri tabanı yönetici erişimleri de kısıtlandı. Bilgi Güvenliği Birimi de kurum içinden ve dışından sürekli olarak zafiyet tarama ve sızma testleri ile sistem güvenliğini denetler hale getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile IP paylaşımı yapılarak, zafiyet taraması ile sistem güvenliği sürekli teyit edilmeye başlandı. Son olarak Bilgi İşlem Dairesi'nin başına, bilişim alanındaki uzmanlığı ile bilinen Ankara Cumhuriyet Savcısı İdris Ünal getirildi.