Madde 105 - (1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.

5237 sayılı Türk Ceza Kanununda düzenlenen 105.maddede bahsolunan cinsel taciz suçu, 765 sayılı TCK.m. 421.nci maddesindeki bedeni temas olmaksızın sarkıntılık , söz atma suçunun karşılığıdır. Bedeni temas mevzu bahis olduğu takdirde eylem sinsel tacizden çıkıp, cinsel saldırı yahut şartları dahilinde cinsel istismar suçunu oluşturacaktır. Burada bahsolunan mağdura (-ki mağdur kadın veya erkek olabilir) bedeni temas olmaksızın şahsın vücut dokunulmazlığını ihlal niteliği taşımayan cinsel nitelikli davranışlardır.Örneğin cinsel organ gösterilmesi, cinsel içerikli sözler söylenerek yapılan el kol hareketleri,gözle  veya sözle cinsel amaçlı hareket etmek cinsel taciz kapsamındadır. 

Cinsel amaçlı yapılan davranışlar suçun maddi unsurunu oluşturur iken manevi unsuru MAĞDURUN RIZASI HİLAFINA şahsın arzularını tatmin gayesidir. 

İş bu suçtan yargılama yapılabilmesi mağdurun şikayetine tabi tutulmuştur. şikâyet süresi, şikâyete hakkı olan kişinin fiili ve failin kim olduğunu bildiği veya öğrendiği tarihten itibaren altı aydır. Bu süre hak düşürücüdür.

Bununla beraber bu suçun mağduru kadın veya erkek olması mümkün iken, çocuk olması halinde suçun türü değişecek ve md.103 yönünden değerlendirilmeye gireceği açıktır. Md.103 Çocuğun cinsel istismarı olduğundan çocuğa karşı yönelen fiiller, cinsel saldırıdan değil cinsel istismardan cezalandırılmalıdır. Örneğin, doktorun yaşı küçük hastasına muayene esnasında muayene sınırlarını aşması halinde 5237 sayılı TCK’nın 103/1. maddesi kapsamında yer alan çocuğun basit cinsel istismarı suçunu oluşturacağı gözetilmeli ve MD.103 çerçevesinde cezalandırılması gerekirken MD.105 cinsel taciz suçundan mahku¬miyetine karar verilmesi hatalıdır.

105.maddenin2.fıkrası suçun nitelikli halini düzenlemektedir. Suçun, hiyerarşi, hizmet veya eğitim ve öğretim ilişkisinden ya da aile içi ilişkiden kaynaklanan nüfuz kötüye kullanilmak suretiyle ya da ayni işyerinde çalişmanin sağladığı kolaylıktan yararlanılarak işlenmesi halinde yukarıda belirtilen ceza yarı oranında arttırılacaktır. İşyerinde taciz buna örnektir 

Madde 105 cinsel taciz suçunun cezası mağdurun şikayeti doğrultusunda üç aydan iki yıla kadar hapis cezası iken, madde 102 cinsel saldırı suçu fiziksel taciz olarak tanımlanır ve  bu suçun cezası, saldırıya uğrayan kişinin şikâyeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapistir. Saldırganın cezalandırılması için saldırının cinsel ilişkiyle sonuçlanması gerekmez. Örneğin tecavüze teşebbüs ya da elle sarkıntılık, cinsel saldırı olarak kabul edilir ve fail md.102 çerçevesinde cezalandırılır.