İslam karşıtı veya müslümanları aşağılayan bir film çevrilmiş. 
 Hiç de merak etmedim. 
 Ne filmin konusunu, ne de filmi çeviren ve oynayanları öğrenmek bile istemedim. 
 Ama, İslam dünyası denen bir kesimde, yer yerinden oynadı. Gösteriler yapılıyor, bazı yerler ateşe veriliyor. Polisle çatışılıyor. Yaralananlar, ölenler var. 
 Hiç üzerinde durulmasa idi, kimse filimle ilgilenmezdi, unutulur giderdi. 
 Şimdi söyler misiniz.  
İslama kim daha çok zarar veriyor. 
Filmi çeviren mi, yoksa bu gösterileri yapanlar mı. 
İşte bağnazlık böyle bir şey. 
Filme en büyük tepkiyi gösteren ülkelerden biri olan Mısır’da, İslam dini ile ilgili bir fetva veya kanun tasarısı verilmiş.  
İnsan söylemeye bile utanıyor. 
Mısırlı bir imamın da desteklediği bu görüş; ölen kadın ile cinsel ilişkiye dair bir sapıklık örneği. İslama karşı çevrilen filmden, çok daha ağır bir hakareti içeriyor. 
Şimdi söyler misiniz, 
İslam dinine kim daha çok zarar veriyor. 
Bir başka İslam ülkesinde uzaktan kumandalı siyasi görüşler nedeniyle; bombalar patlatılıyor, suikastlar yapılıyor, kendi kanından, kendi ırkından insanları öldürenler sevinç içinde tekbir getiriyor. 
Bu mu insanlık. 
Yollara mayın döşeniyor, gece vakti karakollara, evlere baskın yapılıp  
roketler atılıyor.      
İçinde yolcu olan otobüsler, sokaklara park edilen arabalar yakılıyor.  
Çöp kutularına bomba konulup, yanında hiçbir şeyden habersiz simit yiyen insanlar parçalanıyor. 
Bu  mu insanlık, yoksa bu mu Müslümanlık. 
İşte bağnazlık böyle bir şey. 
Uygar dünyanın bilim adamları görme engelliler için göz yerine geçen mikroçip üretirken, diğer bir takım din adamları bisiklete binen kadınların kalçaları görülmesin diye islami bisiklet formu üretiyor. 
Öğrenim Birliğini parçalara bölüp, daha ana sütünden yeni kesilmiş bebelere bağnaz bilgiler aşılamaktansa, Türkçeyi tam olarak öğrenememiş beyinlere Arapça, Kürtçe okutmaktan, televizyon kanalları açmaktansa, önce insan sevgisini vatan aşkını öğretmek gerekir.  


Av. A. Erdem Akyüz
Bu köşe yazısı, sayın Av. Erdem AKYÜZ tarafından www.hukukihaber.net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.