Van’ın Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, Muradiye Şelalesi’nde doğal yapıya zarar verildiği haberlerinin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Açıklamalarda bulunan Harun Yücel, Muradiye Şelalesi projesiyle ilgili son günlerde bazı basın ve yayın organlarında asılsız haberler yer aldığını belirtti. Haberlerin yanı sıra bazı köşe yazarlarının da ağaç kesiminin yapıldığı ve doğal yapıya zarar verildiğini yazdığını dile getiren Yücel, “Bu haberlerin tamamen asılsız olduğunun bilinmesini isteriz. Söz konusu projemiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kültür

Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanmıştır. Dolayısıyla şelalenin doğal yapısına dokunulmayacaktır. Ayrıca var olan ağaç ve bitki örtüsüne katiyen el değmeden proje gerçekleştirilecektir. Bir tek ağaca bile dokunulmadığı gibi 13 bin adet yeni ağaç dikimine de başlanılmıştır. Projemizde yapılan imalatlarımız beton malzemeler içermemekte olup, doğal yapıya uyumlu bir şekilde tasarlanmıştır. Bazı haberlerde ve köşe yazılarında 49 yıllığına kiraya verildiği iddiaları da gündeme getirilmiştir. Bu iddia da tamamen asılsızdır. Daha önce bir mezbelelik olan ve çöp yığınlarının bulunduğu bir yer olan Muradiye Şelalesi’ne hak ettiği değeri veriyoruz” dedi.