Aklıma geldikçe işime odaklanamıyorum. Tam 1 haftadır gözümün önüne vakıfta tecavüze uğrayan erkek çocuklar geliyor. Bir de fotoğrafları yayınlanmış. Gözlerinde siyah şerit, sanki suçlu onlarmış gibi. "Hocam" dedikleri bir insan müsvettesinin defalarca tecavüzüne dayak yiyerek maruz kalmış ve utançlarından birbirlerinin yüzüne bakamayan erkek çocuklar. 

Koskoca ülke tecavüze uğrayan bu çocukların şimdi ne yapıyor olduğunu bilmiyor. Sabah akşam haberlerde kimsenin umurunda olmayan bir vakfın suçu var mı, yok mu bunu tartışıyoruz. Bu çocuklar ne olacak? Tecavüz nasıl önlenecek ? Çocuğa tecavüz edenlerin hapiste kuru fasulye/pilav yemesi yeterli ceza mıdır ? Tecavüze uğramış çocuklar nasıl rehabilite ediliyor ? Bu tür olayların sadece %7 sine vakıf olduğumuz gerçeği karşısında ne yapacağız? Çocuklarımızı nasıl koruyacağız? 

Bu iş başka. Bu iş vergi oranının düşürülmesi gerektiği, işsizliğe nasıl çare bulunacağı, adaletsiz gelir dağılımı, enflasyon, mülteci sorunu, ülke itibarı, hatta savaştan terörden daha önde bir konu. Koca koca yetişkinler her gün kahvaltımızı edip bu sorunlardan konuşmak üzere gazetelerimizi açıp okuyor, internetten bir-iki yorum yapıyor ve günlük koşuşturmacada akşam trafiğine kalmamak için çabalamaktan başka bir şey yapmıyoruz. Peki çocuk tecavüzlerini kim durduracak? Bu konuda alınması gereken tedbirlerle, uygulanması gereken yaptırımlarla ilgili sadece konferans mı vereceğiz?

Bu ülkenin en acil konusu çocuk tecavüzlerini önlemek için alınacak tedbirler ile buna karşı uygulanacak cezaların belirlenmesi için Adalet ve Aile Bakanlığı inisiyatifi ile bir komisyon kurulması ve kısa sürede bu konuda bir rapor hazırlanarak halkın aydınlatılmasıdır. Kimse iktidardakileri suçlamasın. Halkın vicdanı karşısında hiç bir iktidar böyle bir konuya göz  yumamaz. Marifet, iktidarı suçlamakta değil, yönlendirmektedir. 

Eğitimsizlik ve yoksulluk konusunda çocuklarımızı koruyamadığımız ortada. Mazeretimiz de var. Ama çocuklarımızı tecavüzden de koruyamayacaksak, bırakın Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet muhafaza ve müdafaa teranelerini. Beni de çıkarın vatandaşlıktan. 

Av. Ebru EKŞİOĞLU