Adana'da bir kamu kurumunda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Hüseyin Andı, adına kayıtlı iki GSM şirketince açılan 7 faturalı hat olduğunu öğrenince şaşkına döndü. Hayatında hiç gitmediği İzmir'de adına hat açılan Andı, Cumhuriyet Savcılığına dolandırıcıların yakalanması için suç duyurusunda bulundu.

Kimliğinin fotokopisini verip faturalı hat aldı
Sosyal Güvenlik Kurumu'nda özel güvenlik görevlisi olan 28 yaşındaki Hüseyin Andı, piyasada seyyar olarak dolaşan ve bir GSM operatörü adına çalışanlara kimliğinin fotokopisini verip faturalı hat aldı. Bir süre sonra uğrayıp telefon ücretini yatırmak istediğinde kendi adına 5 ayrı faturalı hat bulunduğunu öğrendi. Başka şirketlerde de kaydı olup olmadığını araştıran Andı, diğer GSM operatöründe de adına 2 ayrı faturalı hat bulunduğunu öğrendi. Şaşkına dönen genç adam kimlik fotokopisini kullananların bu hatları İzmir'in Bornova ilçesinde açtırdıklarını belirledi. Bugüne kadar bin lira dolayında fatura çıkarılan Andı, "Hayatımda hiç İzmir'e gitmedim. Ancak Bornova ilçesinden adıma hat alınmış. Şirketi belirledim, telefon edince bana pişkin pişkin biz Adana'ya hiç gelmedik diye cevap verdiler." diye konuştu.

20 DAKİKADA 5 KİŞİ BAŞVURDU
Dolandırıcıların yakalanması için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunan Andı, GSM operatörü müşteri temsilcilerine bilgi verdiğini anlattı. Andı, asgari ücretle çalıştığını, evli ve kirada oturan bir kişi olarak geceleri uyuyamaz hale geldiğini belirtti. Andı şunları söyledi: "Arkadaşlarım bu paranın icra yoluyla benden alınacağını söylüyor. Uykularım kaçtı, psikolojim bozuldu. Polis bana hayatımda kimlik bile sormamıştır, hiçbir kaydım yok. Hattın İzmir'de açıldığı tarihte ben Adana'da çalışıyordum. İmza sirkülerim ve güvenlik kamerası görüntülerim bile var. Şimdi vergi dairesine gideceğim üzerime bir şirket var mı borç var mı diye soracağım. Bin lira borç beni zor durumda bırakır. Bu parayı dava sürene kadar 3 -4 bin lira olarak ödeyebilirim. Ne olur yetkililer sesimize kulak versin."

Andı, savcılığa suç duyurusunda bulunurken 20 dakika içinde 5 kişinin aynı konuyla ilgili şikayet başvurusunda bulunduğunu gördüğünü de sözlerine ekledi.


CHA