Erol ŞENNUR / ADANA (AHT)

Rize'de kurduğu çay fabrikasının açılışına Başbakan Recep Tayip Erdoğan adına kendisinin yaptırdığı çelenkleri yollayıp, esnaf arasında güven kazanan ve karşılıksız kestiği çeklerle değişik illerde çok sayıda kişiyi 43 milyon TL dolandırdığı iddia edilen 32 yaşındaki işadamı İlker Akyüz, Gaziantep'de yakalandı. Gıyabında gerçekleşen yargılamalarda 63 yıl kesinleşmiş hapis cezası aldığı belirtilen Akyüz, tutuklanarak cezaevine konuldu. Akyüz'ün 3 ortağının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yaklaşık 3.5 yıl önce ortakları Ahmet D. (40), Özhan D. (30) eşi Pınar D. (29) ile birlikte Rize'de günlük 60 ton işleme kapasiteli yaş çay fabrikası kuran İlker Akyüz, müşterilerine güven vermek için fabrikanın açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların adını taşıyan çelenkler gönderdi. Bu yolla güven telkin eden Akyüz, değişik illerde çok sayıda kişiyi verdiği karşılıksız çeklerle yaklaşık 43 milyon lira dolandırdı. Bunun üzerine Akyüz ve ortakları hakkında çok sayıda kişi şikayetçi oldu.

4 ortak tüm yurtta aranırken, Adana polisi, İlker Akyüz'ün izine Gaziantep'te rastladı. Hakkında 78 suçtan toplam 63 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Akyüz, yakalandıktan sonra Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Akyüz, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Akyüz, mahkemede kendisinin bahse konu suçlarla ilgisinin olmadığını iddia etti. Polis halen yurt dışında lüks bir hayat sürdürdükleri iddia edilen Akyüz'ün ortakları Ahmet D., Özhan D. ve eşi Pınar D.'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

"BİZİ TÜRKİYE VE DÜNYA TANIYACAK" DEMİŞTİ
30 Mayıs 2007'de düzenlenen, büyük ve küçükbaş hayvanların kurban edildiği açılış töreninde genel müdür sıfatıyla konuşan İlker Akyüz, "Bizler bu vatanın evladı olarak kendi çayımızı hem ülke hem de dünyaya tanıtmanın boynumuzun borcu olduğunu düşünüyoruz" demişti. Fabrikada üretilen çayla birlikte ortadan kayboldukları belirtilen ortaklar, köylüler ve üreticiyi de mağdur etmişti.