Büyük Türkiye Partisi (BTP) ve Doğru Yol Partisi’nin (DYP) kurucu üyeleri arasında yer alan, 19’uncu dönem Adana milletvekili olarak TBMM'ye girip, Adalet Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı da yapan Bekir Sami Daçe, yaşamını yitirdi. Daçe’nin cenazesi, vasiyeti üzerine Ankara’dan, memleketi Adana’nın Ceyhan ilçesine getirildi.

Ceyhan’daki babaevinde helallik alınmasının ardından Hamdilli Mahallesi’ndeki mezarlıkta tören düzenlendi. Törende eşi Serpil Daçe’yi yakınları sakinleştirmeye çalıştı. İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu'nun da katıldığı törenin ardından Daçe’nin cenazesi öğle namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Bekir Sami Daçe

Bekir Sami Daçe, 1930 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Daçe, Cumhuriyet savcılığı ve serbest avukatlık yaptı. Büyük Türkiye Partisi ile Doğru Yol Partisi'nde siyaset yapan Daçe, 19'uncu dönem Adana Milletvekili seçildi. Ardından da Adalet Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babasıydı.