Hürriyet Caddesi Maarif Kavşağı'nda bulunan ve kullanılmayan eski adliye sarayının girişindeki 'Gaziantep Adliye Sarayı' yazısının harfleri hırsızlar tarafından çalınmak istendi.

Dün saat 23.30 sıralarında MOBESE kameralarının kaydettiği görüntülerde, eski adliye sarayının ikinci katının penceresinden balkona çıkan hırsızlar, yazılardaki T harfini söktükten sonra N harfini de çalmaya çalıştı.

N harfini çıkarmak için uzun çaba harcayan ve bu sırada çevreyi kontrol eden 2 hırsızı fark eden MOBESE görevlileri olayı hemen çevrede bulunan polis ekiplerine bildirdi.

Polislerin geldiğini gören 2 hırsız, Türk bayrağı ile tabelanın arkasına gizlenmeye çalıştı 1 hırsız ise kaçtı. Ancak polislere yakalanacaklarını anlayan 2 hırsız pencereden tekrar içeriye girdi.

Zanlılar adliye binasının arka penceresinden kaçarken, Gaziler Caddesi'nden diğer MOBESE kameraları tarafından görüntülendi.



Kaçan zanlılardan biri, cadde de hiçbir şey olmamış gibi yürüyerek devriye gezen polislerin yanından geçti. Ancak MOBESE merkezinin uyarması üzerine polisler yanından geçen hırsız ile diğer hırsızlar yakalandı.

Sorguya alınan ve MOBESE'nin saniye saniye kaydettiği görüntülerle yakalanan 3 kişinin daha önce hırsızlıktan sabıkaları olduğu bildirildi.

CNN TÜRK