Ağır kaldırdığı için belinde disk kopması nedeniyle yedi yıl önce sakat kalan ve o günden bu yana yürüyemeyen Melek Erdal, akülü arabasını her akşam olduğu gibi oturduğu Melek Sitesi’ndeki apartmanın giriş katındaki daire kapısının önüne koydu.

Sabah uyandığında apartman içerisindeki engelli arabasının yerinde olmadığını gören Erdal, hırsızların yakalanması için polise şikâyette bulundu. Ancak polisin çalışmalarına karşın araba ve hırsızlar bulunamadı.

Bir sonuç alamayan Melek Erdal, dava açmak için Antalya Barosu’ndan yardım istemeye karar verdi. Baro Başkanı Zafer Köken ile görüşmek isteyen Erdal, tekerlekli sandalye ile makam odasının bulunduğu ikinci kata çıkamayınca Köken, bir sandalye alıp aşağıya indi ve karşısına oturup sorununu dinledi.

Baro Başkanı Köken, Melek öğretmenin dava açabilmesi için bir avukatı görevlendireceğini belirterek, “Sayın öğretmenimizin akülü arabasını çalan vicdansız hırsızın yakalanması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” dedi. Emekli öğretmen Melek Erdal ise adliyede ve Emniyet Müdürlüğü’nde engelliler için düşünülmüş asansör olmadığını, bu nedenle çok zor anlar yaşadığını anlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Radikal)



Melek öğretmen engelliler düşünülmeden yapılmış Antalya Barosu’na giremedi ve kapıda kaldı.
FOTOĞRAF: TESLİME TOSUN / DHA