Diyarbakır- Batman sınırındaki Sinan Köyü'nde oturanların ağa Kemal Sinanlı ile 7 yıl önce başlattıları toprak mücadelesi, karşılıklı anlaşma ve barış ile sona erdi. Sinan Köyü bitişiğindeki ağaya ait fabrikada düzenlenen barış toplantısına, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, BDP Batman İl Başkanı Mehmet Şah Kaygusuz, BDP Bismil İlçe Başkanı Mehdi Tanrıkulu, Bismil Müftüsü Hanifi Ballı ve çevre köylerden onlarca kişi katıldı.

Ağa Kemal Sinanlı, 174 haneli Sinan Köyü'nde oturanlara 8 bin dönüm arazinin kullanma hakkını vererek barışın sağlamasında katkı sağladı. Barış için BDP Bismil İlçe Başkanı Mehdi Tanrıkulu, 3 aydan bu yana ağa ile köylülerin barışması için çaba harcadığını belirterek, "Karşılıklı anlaşma ve mutlu sonla bitmesi, bu coğrafya açısından mutluluk vericidir" dedi.

Köy Muhtarı Halil Duru, BDP Bismil İlçe teşkilatının barışın sağlanmasında büyük çaba harcadığını vurgulayarak, "3 aydır barış elçileri, aramıza girdi. Barış elçileriyle köylüler toplandık, görüş alışverişinde bulunduk. Köylüler, 8 bin dönüm araziyi işletmeyi kabul etti. Köylülerin bazı davaları var, bunlar devam edecek. Mahkeme kararına iki taraf da saygı duyacak" dedi.

Toplam 110 bin dönüm arazi sahibi köy ağası Kemal Sinanlı, yanlış bir anlaşılmadan dolayı 7 yıl süren sürtüşmenin barış ve sulh ile sonuçlandığını bildirerek, "Bu insanlar zaten bizim kardeşlerimiz. Yanlış bir anlaşılma olmuştur, aramızda. Şu anda aklıselim galip geldi. Sulh oldu, hayırlı olsun" diye konuştu. Radikal