Merkez Çukurova İlçesi’nin Mahfesığmaz Mahallesi’nde 13 Mayıs’ta meydana gelen olayda, Mersin Üniversitesi’nde okuyan İsmail Kandemir Yaluk, akraba ziyaretinden dönüp, evine girerken silahlı saldırıya uğradı. Annesi Aysel Yaluk’un gözleri önünde vücuduna isabet eden 5 kurşunla ağır yaralanan Yaluk, kaldırıldığı hastanede öldü. İsmail Kandemir Yaluk’un cenazesi, otopsinin ardından Akkapı Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Saldırının ardından çalışma başlatan Cinayeti Bürosu ekipleri, saldırının kız yüzünden gerçekleştiğini belirledi. İddiaya göre İsmail Kandemir Yaluk, lise yıllarından beri sevgili olduğu S.Y.’nin, cep telefonunda Muhammet Emin Kahraman ile yazışmalarını gördü. Sevgilisinin kendisini aldattığını düşünen Yaluk, aynı üniversitede okuyan kız arkadaşından 6 ay önce ayrıldı. Muhammet Emin Kahraman ile girdiği ilişkiden pişman olan S.Y., 7 yıllık sevgilisi olan Yaluk’a ile tekrar bir araya gelmek istedi. Yaluk ise barışma teklifini kabul etmedi.

Muhammet Emin Kahraman de, S.Y.’nin eski sevgilisi ile görüştüğünü öğrendi. Bunun da dedikodusunun yapıldığını haber aldı. Olayı doğrulayan S.Y., eski sevgilisine dönmek istediğini söyledi. Kız arkadaşının ayrılmak istemesi üzerine öfkeye kapılan Muhammet Emin Kahraman, İsmail Kandemir Yaluk’u, "Sevgilimle bir daha görüşmeyeceksin. Seni öldüreceğim" diyerek tehdit etti. Mersin’in Tarsus İlçesi’nde oturan Muhammet Emin Kahraman’ın ailesi de olayı öğrendi.

AİLE MECLİSİ KARAR ALDI

Olayı öğrenen Kahraman ailesi, aile itibarlarının zedelediğini düşünerek İsmail Kandemir Yaluk’u ortadan kaldırmaya karar verdi. Aile, kimliği gizli tutulan tetikçi ile anlaştı. Muhammet Emin Kahraman ile tetikçi, olayın meydana geldiği Mahfesığmaz Mahallesi’nde geldi. Yaluk’un otomobilinin otoparkta olmadığını gören saldırgan, eve dönmesini bekledi. Geç saatlere kadar apartmanın otoparkında bekleyen tetikçi, İsmail Kandemir Yaluk’u aracını park ederken kurşun yağmuruna tuttu.

SUÇ ALETİ NİĞDE’DE BULUNDU

Olayı araştıran polis, Muhammet Emin Kahraman ile cinayete yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla annesi Gülesin Kahraman, kız kardeşi Ramize Çelik, enişte Gökhan Çelik, diğer kız kardeşi Rezzan Sürgit ile diğer enişte Burhan Sürgit’i gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularında suçlamaları kabul etmeyip, susma hakkını kullanan Muhammet Emin Kahraman, annesi Gülseri Kahraman ile ablaları Rezzan Sürgit, Ramize Çelik ile enişteleri Burhan Sürgit ve Gökhan Çelik adliyeye sevk edildi.

Polis, İsmail Kandemir Yaluk’u öldüren tetikçinin kimliğini belirlemek ve yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.