Karabük’te bir vatandaşın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı 183 Sosyal Destek Hattı’na yaptığı ihbar üzerine kendi öz kızlarına cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine baba Bayram Ö. (39) ile anne Güllü Ö. (41) Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınırken, zihinsel engelli olan S.L.Ö (10) ve ablası S.Ö (11) ise Çocuk İzleme Merkezi’ne (ÇİM) getirildi.

ÇİM’de psikolog eşliğinde ifadelerine başvurulan çocuklar, babalarının hem kendilerine hem de arkadaşlarına cinsel istismarda bulunduğunu babasından haricinde de Musa D. (69) , M.A. (17) ve Selim B. (29) ve bir kişinin daha cinsel istismarda bulunduğu bilgisini verdi. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Musa D. ve Mehmet A. isimli şahsıları gözaltına aldı.

Ekipler ayrıca cinsel istismara uğrayan B.T (10) ve S.T (8) isimli çocukları da doktor kontrolünden geçirerek, ifadeleri alınması için ÇİM’e yönlendirdi.

6 YILDIR YAPIYORMUŞ
Asayiş Şube Müdürlüğünce gözaltına alınan baba Bayram Ö.’nin kendi öz kızlarına 6 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu ve kızlarının mahrem yerlerini cep telefonuna çektiği de tespit edildi. Anne Güllü Ö.’nün de eşinin kızlarına cinsel istismarda bulunduğunu görüp gizlediği tespit edildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgusu tamamlanan baba Bayram Ö., anne Güllü Ö., ile Musa D. (69) ve M.A (17) sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Karabük Adliyesine sevk edildi. Zanlılar gazetecilerin sorularını ise cevapsız bıraktı.

Öte yandan olayla ilgisi olan 2 kişinin ise aranması devam ediyor.