Polisin Dış Hatlar Büro Amirliği’ne götürdüğü Avunca, inşaat mühendisi olduğunu söyleyerek evi olmadığı ve hayatı tehlikede olduğundan en güvenli yer olarak Atatürk Havalimanı’nı tercih ettiğini belirtti. Sık seyahat ettiğini söyleyen Ahmet Samim Avunca, “Beni öldüreceklerdi. Ergenekon davası çıkınca biraz rahatladım. Bu yüzden havalimanı benim için en güvenli yer. Ben Türkiye’nin dört bir yanını otomobilimle gezdim” dedi.

KTHY’ye soruşturma

Yapılan incelemede Avunca’nın Mart’ta iki kez KKTC’ye uçmak için Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndan (KTHY) bilet aldığı ve daha sonra iptal ettirerek, uçmadığı anlaşıldı. Polis, uçağa binmeyen yolcuyu kendisine bildirmeyen KTHY’yle ilgili soruşturma başlattı. Avunca’nın 12 günü kamera kayıtlarından da incelenecek.

Terminal filmindeki gibi

Steven Spielberg’in gerçek olaydan esinlenerek çektiği Terminal filminde Krakozhia ülkesinden New York’a gelen Viktor Navorski rolündeki Tom Hanks, uçaktayken ülkesinde askeri darbe olması üzerine JFK Havalimanında mahsur kalmıştı. Pasaportu geçersiz hale geldiği için ABD’ye girme hakkını yitiren Navorski’nin ülkesindeki savaş bitinceye kadar havaalanı terminalinin transit yolcular salonunda yaşaması konu alınmıştı.

İbrahim YILDIZ / DHA