Pandemi nedeniyle izalasyon ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek Adliye önünde düzenlenen cenaze törenine, Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekter Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Furkan Kılıç, Av. Timur Ortatepe, Av. A. Duygu Özgüven , önceki dönem Baro Başkanları Av. İbrahim Gazioğlu ve Av. Mengücek Gazi Çıtırık, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Baro Tiyatro Topluluğu üyeleri, avukatlar katıldı.

Törende bir dakikalık saygı duruşu ve özgeçmişinin okunmasından sonra Adana Baro Başkanı Av.Veli Küçük, yaptığı konuşmasında göz yaşlarına hakim olamadı. “Baromuzun bugün üzüntülü ve acı bir günü. Son dönemlerde kültür sanat ve tiyatro faaliyetlerinde etkin rol oynayan, renkli kişiliğiyle sevilen, Baro çalışmalarına duyarlılık gösteren ve yıllardır hazine avukatlığı yapan bir meslektaşımdı. Dürüstlüğü, meslektaşları arasında saygınlığı ve iyi ilişkileri üst düzeyde olan Altuğ’u maalesef genç yaşta elim bir olay sonucu henüz 41 yaşında iken yitirdik. Sözlerin kifayetsiz kaldığı bir anı yaşıyorum. Son dönemde birçok değerli meslektaşımızı kaybettik. Ama her biri Adana Barosuna ve meslektaşlarına çok büyük katkılar sundular. Mesleğimizin yüz akı oldular. Altuğ kardeşimde öyleydi. Kendisinin o güzel gülüşünü, nüktedan konuşmalarını çok özleyeceğim. Savunma mesleğini başarıyla temsil eden tüm meslektaşlarımın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Adana Barosu büyük bir ailedir. Bugün de bu dayanışmayı sergilediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ailenin tüm fertlerine, meslektaşlarıma ve yargı camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. ” dedi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük’ten sonra Av. Uğur Aydıngül ve Av. Dilek Nur Donma Bal’da merhum meslektaşları ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan konuşma yaptılar.

Adliye binası önünde yapılan törenin ardından Av. Altuğ Polat’ın cenazesi, Mersin’in Tarsus ilçesinde Hacı Hamzalı köyündeki aile mezarlığına defnedildi.