Avukat Hüseyin Yama için İstanbul Anadolu Adliyesi’nde İstanbul Barosu’nca anma töreni düzenlendi. Törene merhumun ailesi, mesai arkadaşları, yakınları, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, avukat meslektaşlarının yanı sıra İstanbul Anadolu Adliyesi Komisyon Başkanı Bekir Altun, Başsavcı Vekilleri Uğur Seçkin, Onur Oğuzer ve İsmail Değirmenci ile Avukat Hüseyin Yama'nın eski adliye personeli olması nedeniyle çok sayıda hakim, savcı ve adliye personeli iştirak etti.

AVUKAT OLMAK İÇİN...

Saygı duruşu ile başlanan törende ilk olarak abisi Hasan Yama kardeşinin çok uzun seneler avukat olmak için mücadele ettiğini, henüz 2 yıllık avukat iken elim bir cinayete kurban verdiklerini ifade ederek davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Kızkardeşi Avukat Sena Sultan Grant yaptığı konuşmada, kardeşinin hümanist bir insan olduğunu, her sorunu barışçıl yollar ile çözen bir yapısı olduğunu, bu şekilde kaybetmiş olmalarının çok büyük bir acı olduğunu ifade etti.

Yakın arkadaşı ve ortağı Avukat Veysel Kesat ise konuşmasında Hüseyin Yama’nın yaşadıklarının şu an törende bulunan herkesin başına gelebileceğini, yarın bir zabıt katibinin, bir savcının, verdiği bir karar nedeniyle bir hakimin de hayatını kaybedebileceğini belirterek, bu ve benzeri olaylara karşı hep birlikte dayanışma ile ortak tepkiler vermemiz gerektiğinin altını çizdi.

Adliye personeli adına söz alan Sendika Temsilcisi Yahya Gökçür ise merhumun 4 yaşındaki oğlu Ali Eymen’e çok bağlı olduğunu, oğlunun da babasının yolunu gözlediğini belirterek, yaşanan cinayetin taammüden bir cinayet olduğunu ve davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını beyan etti.

TIRNAKLARI İLE KAZIDI

Son olarak İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu sözün bittiği yerdeyiz diyerek konuşmasına başladı. Durakoğlu, 38 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Yama’nın tırnakları ile kazıyarak icra memuru, mahkeme katibi son olarak da avukat olarak adalet için hizmetlerde bulunduğunu vurguladı. Cinayeti mutlaka aydınlatacaklarını, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ancak bunun Yama'yı geri getirmeyeceğini belirterek, Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun diyerek sözlerini noktaladı.

Tören dualar ve helallik alınmasının ardından sona erdi. Cenaze Ataşehir Esatpaşa Camiinde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ihlamurkuyu Mezarlığından defnedildi. (hukukihaber.net)