Diyarbakır Barosu'na kayıtlı avukatlardan Fırat Güleken, vekâletini üstlendiği bir icra işi nedeniyle saldırıya uğradı. Güleken'in aracı da saldırganlar tarafından gasp edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatırken, Baro Başkanlığı yaptığı açıklamada, "Bir avukata görevi nedeniyle saldırmak, hakka, hukuka ve tüm yargı camiasına saldırmak demektir." diyerek saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı.

Diyarbakır Barosu'na kayıtlı avukatlardan Fırat Güleken ve asistanı, takip etmiş olduğu bir dosyanın hacizli aracının satış işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, dosya borçlusu olduğu tahmin edilen kişiler tarafından üç araçla, iddiaya göre en az 10 km takip edildi. Ardından araçtan çıkarılarak darp edildi, aracı gasp edildi.

Diyarbakır Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde kırmızı ışıkta önleri kesilen Güleken, araçtan çıkarılarak 3-4 kişi tarafından darp edildi. Güleken'in asistanını da araçtan indiren saldırganlar, aracı gasp ederek kaçtı. Olayın ardından Diyarbakır Barosu'nu bilgilendiren Güleken, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca konu ile ilgili olarak soruşturma başlatılırken, kaçan saldırganların bulunması için çalışma başlatıldı.

DİYARBAKIR BAROSU TOPLANDI

Diyarbakır Barosu acil olarak toplanıp konuyla ilgili açıklamada bulundu. Burada konuşan Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, özel yaşamında ya da kişisel ilişkilerinde hiç kimse ile bir husumeti ve çekişmesi olmayan meslektaşları Güleken'in, uğramış olduğu bu saldırının nedeninin göreviyle ilgili olduğunun açık olduğunu belirtti.



"Herkes için adalet, adalet için avukat" özdeyişinin hayatın gerçeği ve hukuka saygılı bir toplum olmanın gereği olduğunu kaydeden Özmen, "Bu bağlamda bilinmelidir ki avukatlar bir davanın tarafı değiller. Onlar sadece hukuk içerisinde en iyi şekilde müvekkillerinin haklarını savunurlar. Bir davada bir tarafın karşısında olan bir avukatın başka bir davada veya işte o kişilerin vekili olma durumu da söz konusudur. Hiç kimse avukatlara saldırarak, tehdit ederek veya korkutarak hak arama yollarının önünde duramaz. Bir avukata görevi nedeniyle saldırmak, hakka, hukuka ve tüm yargı camiasına saldırmak demektir. Diyarbakır Barosu olarak bu saldırıyı mesleğimize ve tüm üyelerimize yapılmış addediyor ve şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun derken, bu saldırıyı yapanların ve azmettirenlerin sanık sandalyesinde ve mahkeme huzurunda hesap verirken bizleri karşılarında göreceklerini bilmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Cihan