Karadeniz turuna dün Rize'den başlayan Kılıç ve beraberindekiler, Ayder Yaylası'nı gezdi.

Kılıç, bazı mahkeme üyeleriyle birlikte sürdürdüğü gezi kapsamında dün akşam geldiği Rize'de, Ziraat Çay Bahçesi'nde düzenlenen kahvaltıya katıldı. Burada Kılıç ve beraberindekileri, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu karşıladı.

Kılıç ve beraberindekiler, buradan Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'na hareket etti. Kılıç ve beraberindekileri taşıyan otobüs, yaylada konaklayacakları tesise yaklaşık 100 metre kala virajı döndüğü sırada yol kenarında bulunan beton zemine çarptı.

Kılıç, beraberindekilerle birlikte yürüyerek konaklayacakları tesise gitti.

SÜMELA MANASTIRI'NI ZİYARET

Kılıç, üyelerle birlikte sürdürdüğü gezi kapsamında, Rize'deki programının ardından otobüsle Maçka'daki Altındere Vadisi'nde yer alan Karadağ'ın eteklerindeki tarihi Sümela Manastırı'nın alt kısmında bulunan tesislerin olduğu alana geldi.

Kılıç ve beraberindekiler, Maçka Belediyesine ait bir midibüsle tarihi manastıra giden güzergahtaki patika yolun girişine ulaştı. Bir süre patika yolda yürüdükten sonra Sümela Manastırı'na gelen Kılıç ile beraberindekiler, tarihi manastırı gezdi. Kılıç, yolda bazı vatandaşlarla da sohbet etti.

Yağış nedeniyle elindeki şemsiyeyle manastırı gezen Kılıç ve beraberindekilere, Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak ile Belediye Başkanı Ertuğrul Genç eşlik etti.

Heyetin manastır ziyaretini gazetecilerin izlemesine izin verilmedi.

TRABZON'DAKİ ATATÜRK KÖŞKÜ'NÜ GEZDİ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve mahkemenin bazı üyeleri, Trabzon'daki Atatürk Köşkü'nü gezdi.

Kılıç, üyelerle birlikte sürdürdüğü gezi kapsamında, Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı'nı ziyaretinin ardından, manastırın bulunduğu vadideki bir tesiste yemek yedi.

Buradan otobüsle kent merkezindeki Atatürk Köşkü'ne gelen Kılıç ile beraberindekiler, tarihi köşkte incelemelerde bulundu. Köşkün balkonuna çıkarak bir süre manzarayı izleyen Kılıç, tarihi yapıyı ziyarete gelen vatandaşlarla da sohbet etti.

Kılıç ile beraberindekiler, daha sonra kentten ayrılmak üzere otobüsle Trabzon Havalimanı'na hareket etti.





Zaman