Adliye önünde toplanan avukatlar, terörle Mücadele Şubesi'nde keyfi uygulamalara maruz kaldıklarını öne sürdü ve bundan sonra Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) yönetmeliği kapsamında gözaltındaki kişilere adli yardım sunmak üzere yapılan avukat atamalarını durdurduklarını ilan etti.

Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe, meslektaşlarının TEM Şubesi'nde dışlanıp, hakaretlere maruz kaldığını öne sürerek, şöyle dedi: 

"Mevzuatın amir hükümlerine göre yargı, emniyet makamları ve tüm kamu kurum ve kuruluşların görevini icra eden avukatlara her türlü kolaylığı sağlamakla yükümlü iken, maalesef avukatlar çoğu zaman engellenmektedir. Bu çerçevede özellikle TEM Şube Müdürlüğü'nde meslektaşlarımızın görev yapmalarının koşulları bütünüyle ortadan kaldırılmıştır."

Avukatların gittiği şubede müvekkilleriyle görüşmesinin engellendiğini ve sanıklar ile aynı muameleye tabi tutulduklarını ileri süren Av. Delebe, zaman zaman meslektaşlarının yaka paça dışarı çıkarıldığını ifade ederek, "Avukatlara adeta fişlenmekte ve gözaltındaki kişilerde bir algı oluşturarak meslektaşlarımızın görev yapmaları engellenmektedir. Dosyalarda kısıtlanma kararı bulunduğu söylenerek incelenmesi engellenmektedir. Avukatlara gösterilmeyen bu dosyaların içeriği algı oluşturulacak şekilde bir kısım medyada çarşaf çarşaf sergilenmektedir" diye konuştu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne CMK kapsamında avukat atamasını durdurduklarını belirten Av. Delebe, maruz kaldıkları uygulamaların sona ermesi halinde kararı sonlandıracaklarını ekledi.