Olcay AYDİLEK

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’a ait video görüntülerini kaldırmayan İspanya’nın El Mundo Gazetesi’nin internet sayfasına erişimi engelledi. TİB, görüntüleri “müstehcen” bularak, mayıs ayında sayfayı kapatırken, basın özgürlüğünü gerekçe gösteren gazete yönetimi ise görüntüleri kaldırmama konusunda direniyor.

TİB yetkilileri, siteye erişimin mayıs ayının ortasında engellendiğini belirterek, “Gazete, görüntüleri kaldırmama konusunda direnç gösterdi. Bu görüntüleri kaldırırsa, yasak da kalkar” açıklamasını yaptı.

Yetkili, Baykal-Baytok görüntülerinin ‘müstehcen’ bulunduğuna işaret ederek, “El Mundo’nun haberindeki görüntü müstehcenlik içerdiği için internetle ilgili yasayı ihlal ediyordu. Bu suç kapsamında işlem yapıldı. Yargı kararıyla değil, resen kapatıldı” dedi.

7223 SİTE KAPALI!
İnternet Yayıncıları Derneği’nin (İYAD) verilerine göre 23 Kasım 2007’de göreve başlayan TİB, bugüne kadar 7223 siteye erişimi engelledi. Erişimi engellenen sitelerin listesi açıklanmıyor. Ancak, erişimi engellenenler arasında Youtube, Playboy ve Vimeo (sonra açıldı) gibi siteler de yer alıyor. (Habertürk)