Adana’da görev yapan ve Kırşehirli olduğu öğrenilen Cumhuriyet Savcısı Sait Demir geçirdiği kalp krizi sonucu 42 yaşında hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre; Kırşehir’de yaşayan anne ve babasını ziyarete gelen savcı Sait Demir, baba evinde rahatsızlanarak Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Demir hastanede doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ taziye mesajında "Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Ceyhan Adliyesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Sait Demir’e Allah’dan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır dilerim. Rabbim, merhameti ve mağfireti ile muamele eylesin. Mekânı cennet,makâmı âlî olsun." dedi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Savcı Sait Demir memleketi Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Cuma Namazına müteakip Sanayi Cami'nde kılınan cenaze namazına Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, CHP Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ile birlikte siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda yakını katıldı. Cenaze namazının ardından Sait Demir'in cenazesi Mucur ilçesine bağlı Kızılağıl Köyü'ne defnedildi.

Savcı Demir, 2007 yılında Trabzon'un Tonya ilçesinde görevine başlamış sonrasında ise Van Başkale, İzmir Seferihisar, Konya ardından ise Adana Ceyhan'a tayin olmuştu.