Şimdiye kadar Doğu ve Güneydoğu'daki probleme 'terör sorunu' olarak bakıldığını ve kendisi dahil herkesin çözümsüzlüğe inandığını söyleyen Onanç, açılımla içlerinde bir çözüm umudu yeşerdiğini dile getiriyor. "Ancak açılıma kadın eli değmeli." diyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bugün Başbakan'ı ziyaret edecek olan Onanç ve ekibi, kadın istihdamının artırılmasını isteyecek.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bugün Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek olan Onanç, Başbakan'a kadın istihdamını artırıcı kriterleri aktaracak. KAGİDER üyeleri 9 Mart'ta da kadın milletvekilleriyle bir araya gelecek. Türkiye'nin demokratikleşme sürecine değinen Onanç, sorunun polisiye önlemlerle değil, kültürel çaba ve eşitlik politikasıyla desteklenerek çözülebileceğine inandıklarını dile getiriyor. Onanç, "O bölgedeki halk kendini ikinci sınıf vatandaş olarak görüyor, devletin kendisini sevmediğini düşünüyor. Bu algının değişmesi gerekir." ifadelerini kullanıyor. "Eşitsizlik giderilmezse açılım tam olmaz." tespitinde bulunan Gülseren Onanç, işgücüne katılım ve eğitim eşitliğinin sağlanmasını istiyor. Oğlunu, kardeşini, eşini teröre kurban veren kadınların terörün en çok mağdur ettiği kesim olduğunu hatırlatan KAGİDER Başkanı, barış dilinin kadınlar üzerinden kurulmasının kolay olacağını söylüyor. Onanç, kadınların aktif hayatın içine katılması önerisinde bulunurken, "Kadın çalışma hayatına katılır, ayakları üzerinde durmayı öğrenirse, üretkenlik, gelişmişlik ve barış olur. Kadınlar çocuklarını teröre kurban vermez." diye konuşuyor.

Gülseren Onanç, Ergenekon süreci ve darbe planları içinse 'Türkiye'nin yenilenme sancıları' yorumunu yapıyor. "Askerî kaynaklı ne kadar suç varsa hesabı sorulmalı." derken, Türkiye'nin darbe planlarıyla yüzleştiğini ve geçmişiyle hesaplaşması gerektiğini söylüyor. KAGİDER Başkanı bu hesaplaşmanın adil yapılmasını istiyor. AK Parti'nin, hükümeti devirmeyi amaçladığı iddia edilen darbe planlarına karşı haklı olarak mücadele ederken, günümüzde ve geçmişte yaşanan farklı hak ihlallerine karşı aynı duyarlılığı göstermediğini savunuyor. Onanç, şöyle devam ediyor: "Hükümet sadece kendisine yönelik tehditlerle değil, toplumun değişik kesimlerine yönelik olarak yapılmış, özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yoğunlaşmış, faili meçhuller, boşaltılan köylerle de ilgilenmelidir." Zaman