Tavşanlı'dan bir heyetin geçen yılki ziyaretinde yapılan davet üzerine, 23 kişiden oluşan Marino heyeti, Türkiye'ye geldi.

Avrupa Belediyeler Derneği Başkanı Massimo Marini ve Taus Derneği Başkanı Vicenzzo Poglia'nın da aralarında bulunduğu heyet, Bursa ziyaretinin ardından Tavşanlı'da tarihi Zeytinoğlu Konağı'nda karşılandı.

Heyet, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Güler'i makamlarında ziyaret etti.

Güler, ziyarette AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 7 Ekimde gittiği Marino'da, geleneksel Tesbihin Aziz Meryemi Bayramı'na katıldığını belirtti. Temasları sırasında Marino Belediye Başkanı Adriano Palozzi ile kardeş şehir protokolü imzaladıklarını anımsatan Güler, şunları söyledi:

''Osmanlı Donanması'nın 1571 yılında kaybettiği İnebahtı Savaşı'nın yıl dönümü olan bayram, Marino'da asırlardır kutlanıyor. Yüzyıllardır bu kutlamalarda bir İtalyan genç, 'sırtına zincir vurulan Türk askeri' diye kasaba sokaklarında dolaştırılıyormuş. Geçen yıl bizim katıldığımız kutlamalarda, bu bölüm etkinliklerden çıkarıldı. Zincirler kırılarak toplumlar arası kardeşliğin pekiştirilmesi amaçlandı.''

aa