İstanbul polisi, 2008’de öldürülen barcı Engin Temel cinayeti için 200 kişiyi sorguladı. Temel’in bir arkadaşının ifadesi üzerine Zeynep Tokuş ve eski eşi Dr. Alp Nuhoğlu’nun ifadesine başvurulacak.

Nuhoğlu ve Tokuş’a Engin Temel sorgusu

Habertürk'ün haberine göre, 14 ay önce öldürülen Love Bar’ın işletmecisi Engin Temel cinayetiyle ilgili soruşturmada gizli tanık, Zeynep Tokuş ile Engin Temel’in ilişkisi olduğunu iddia etti. Bu gelişme üzerine polis; Tokuş’un ayrıldığı eşi ünlü jinekolog Alp Nuhoğlu’nun ifadesine başvuracak

İSTANBUL’da 14 ay önce işadamı M.K.’dan 1 milyon dolar aldıktan sonra ayrıldığı için öldürüldüğü iddia edilen Love Bar’ın işletmecisi Engin Temel cinayeti soruşturması sürüyor. Şimdiye kadar dansöz Didem, ünlü şarkıcılar Fatih Ürek ve Arto’nun ifadesini alan polis, Engin Temel’in bir arkadaşının ‘gizli tanık’ olarak verdiği ifade doğrultusunda sürpriz iki ismi de sorgulamaya karar verdi. Tanığın, Zeynep Tokuş’un Engin Temel ile ilişkisi olduğunu iddia etti. Polis de bu gelişme sonrasında Tokuş ve 7 ay önce boşandığı eşi Alp Nuhoğlu’nun da ifadesine başvurmaya karar verdi.

9 ARALIK 2008’DE İNFAZ

Engin Temel, 9 Aralık 2008’de Şişli’de oturduğu apartmanın girişinde silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Cinayeti çözmek için polis uzun soluklu bir soruşturmaya girişti. Soruşturma kapsamında ifadelerden bir sonuç alınamayınca, cinayet saatinde bölgedeki telefon görüşmelerinin tespiti için polis Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) başvurdu.

TELEFON DÖKÜMÜ ÇÖZECEK

Ancak başvuruların üçü de reddedildi. Dördüncüde mahkeme bu istemi kabul etse de bu sefer Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) özel hayatın gizliliği gerekçesiyle karara direndi. Savcılığın bu karara itiraz ettiği İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi telefon tespit tutanaklarının verilmesine karar verdi.

Karar Ankara’ya ulaştı ve TİB, Engin Temel’in öldürüldüğü saatte görüşme yapan ve baz istasyonlarına sinyal gönderen telefonların dökümünü hazırlamaya başladı.

70 DAKİKANIN SIRRI

Telefon dökümlerinin emniyete ulaşmasıyla sırada bulunan kişilerin ifadelerinin alınmasına başlanacak. Olay günü cinayetin işlendiği bölgedeki 70 dakikalık süre içinde yer alan çevredeki baz istasyonlarına yansıyan cep telefon görüşmeleri dökümlerinin polis ve savcılığa ulaşmasından
sonra Tokuş ve Nuhoğlu’nun da ifadesinin alınacağı belirtildi.

Engin Temel’i tanımıyoruz

ÖNCE mankenlik sonra oyunculuk yapan Zeynep Tokuş, 2005’te ünlü jineolog Alp Nuhoğlu ile evlendi. Ancak çok geçmeden eşinin kendisini dövdüğünü iddia ederek karakola başvurdu. Çift ailelerin araya girmesiyle barıştı ama 3 Haziran 2009’da boşandı. Alp Nuhoğlu, “Engin Temel’i hiç tanımıyorum. Bara gitmem. Eski eşim Zeynep’le de hiç bara gitmedik. Herhalde yanlış bir istihbarat” dedi. Zeynep Tokuş ise “Ben böyle bir insanı tanımıyorum. Tanımadığım bir insan hakkında ne diyebilirim” diye konuştu.

200 kişi sorgulandı

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün en çok üzerinde durduğu dosyalardan biri Engin Temel cinayeti. Soruşturma kapsamında 45 gay, 19 travesti olmak üzere yaklaşık 200 kişinin ifadesine başvuruldu. Polis, Engin Temel’in çocukluğundan başlayarak tüm ilişkilerini ve bağlantılarını incelemeye aldı. Olay yerinde bulunan kıl ve ter örnekleri, cinayeti işleyenlerin iki kişi, olayda kullanılan tabancanın ise tek olduğunu ortaya koydu. Kamera görüntüsüne takılan 2 katil zanlısı, Engin Temel’in geldiğini görür görmez apartmana giriyor. Ve Temel içeri girdiğinde biri silahını ateşliyor. Polis olayla ilgili şüphelendiği 5 kişinin kan örnekleri ile el svaplarını aldı. Ancak bu kişilerden alınan kan örnekleri ve yapılan DNA testi, olay yerinde bulunan bulgularla uyum göstermedi.


VATAN