Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Abdullah Başaran, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Alınan bilgiye göre kolon kanseri teşhisiyle bir süre önce hastaneye kaldırılan Başaran, yaşam mücadelesini dün kaybetti. İki çocuk babası olan Başaran’ın Mardin’in Derik İlçesi’ne bağlı Göktaş Mahallesi’nde düzenlenen törenle toprağa verildiği öğrenildi.

TAZİYE MESAJI

Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK), yaşamını yitiren Ergani Cumhuriyet Savcısı Abdullah Başaran için sosyal medya üzerinden bir mesaj yayımlandı. Mesajda, “Değerli meslektaşımız, Ergani Cumhuriyet Savcısı Abdullah Başaran tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, derin acılarını paylaştığımız kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz. Yargı camiamızın başı sağ olsun” denildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, taziye mesajında "Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Ergani Cumhuriyet Savcımız Abdullah Başaran'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim, merhameti ve mağfireti ile muamele eylesin. Mekânı cennet, makâmı âlî olsun, inşallah." dedi.

Hakimler Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanı Halil Koç ise sosyal medya üzerinden "Değerli meslektaşımız; Ergani Cumhuriyet Savcısı Abdullah Başaran’ın tedavi görmekte iken vefat ettiğini üzüntü ile öğrendik. Vefat eden meslektaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Yargı camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin." dedi.