Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Orhan Öztemur dün akşam genç yaşta hayata gözlerini yumdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Orhan Öztemir için Samsun Adliye Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Samsun Bölge Mahkemeleri Başsavcısı Fahri Gülay, Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Kemal Alver, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Koçak, Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, hakim ve savcılar, avukatlar, adliye çalışanları ve Öztemur ailesi ve yakınları katıldı. Meslektaşları genç yaşta hayata veda eden Orhan Öztemur için gözyaşı döktüler. Av. Orhan Öztemur'un eşi Nilüfer Öztemur ayakta durmakta güçlük çekti ve eşinin ardından gözyaşı döküp ağladı.

HASTALIĞI ORTAYA ÇIKMADAN KISA BİR SÜRE ÖNCE FACEBOOK'TA "ÖLÜM DİYE BİR GERÇEK VAR" SÖZÜNÜ PAYLAŞIM YAPMIŞ

Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, törende yaptığı konuşmada, "Orhan Öztemur'u biz hem meslek hayatında hem de sosyal hayatta, saygınlığı olan, karşısındakine saygı duyan ama asla haksızlık karşısında eğilmeyen ve bükülmeyen bir kardeşimiz ve arkadaşımız olarak tanıdık. Bizim üzerimizde güzel intibalar bırakarak bugün aramızdan ayrılıyor. Dün akşam soysal medyada Orhan'ın hastalığı belli olmadan ve hayatını kaybetmeden yaklaşık 3 ay önce yapmış olduğu bir paylaşım paylaşıldı. Orhan 3 ay önce hastalığı belli olmadan 'Ölüm diye bir gerçek var. O gerçek bir gün bizi yakalayacak. Bizde bir gün bir kişilik odaya göreceğiz. Ona hazırlık yapıyor muyuz? Ona hazırlanmalıyız dostlar, arkadaşlar' diye bir paylaşımda bulunmuştu. Yeni Orhan, ölüm denilen hayat kadar var olan gerçeğin farkındaydı ve kendisini o ölüme hazırladığı gibi, dostlarını da bu gerçeğin farkında olmaya davet ediyordu. Ben Orhan'ın bu hazırlıkla yüce yaratıcının huzuruna çıktığına inanıyorum, ona şahitlik ediyorum" dedi.

Yapılan dualarının ardından Orhan Öztemur'un tabutu meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Av. Orhan Öztemur, Cuma namazına müteakip Büyük Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Ailesi Kabristanlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

(İHA)