Doğanşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 2019'da göreve başlayan savcı Sultan Beyza Boyalı, lösemi tedavisi için bulunduğu memleketi Konya'da koronavirüse yakalandı. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi 'Covid-19' servisinde durumu ağırlaşınca yoğun bakım ünitesine alınan Boyalı, dün akşam saatlerinde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

CENAZE TÖRENİNE, ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL DE KATILDI

Konya Meram Tıp Fakültesinde hematoloji bölümünde kemoterapi tedavisi gördüğü sırada Kovid-19 nedeniyle alındığı yoğun bakım ünitesinde müdahalelere rağmen dün hayatını kaybeden Boyalı için Hacı Veyis Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de katıldığı törende, Sultan Beyza Boyalı için dua edildi, Konya İl Müftüsü Ali Öge cenaze namazını kıldırdı.

Bakan Gül, Boyalı'nın ailesine baş sağlığı diledi.

Savcı Boyalı'nın cenazesi, kılınan namazın ardından Üçler Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine, Bakan Gül ile Boyalı'nın yakınlarının yanı sıra Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve merkez ilçe belediye başkanları katıldı.

Taziye Mesajı

Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nda yapılan taziye açıklamasında "Malatya Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı Sayın Sultan Beyza Boyalı'nın vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz." denildi.