Milli Kütüphane önünde toplanan yaklaşık 10 kişilik Genç Siviller grubu, Adnan Ötüken Parkı önüne gelerek Hakim Kadir Kayan'a destek için eylem yaptı.

"Hakime dokunma", "Hakimin peşini bırak" yazılı döviz açan gruptan yapılan açıklamada Savcı Doğan Öz'ün öldürülmesinin ardından 31 yıldır böyle bir hakimin çıkıp inceleme yapmasını bekledikleri, hakime yönelik tehdit telefonlarının engellenmesini istedikleri ifade edildi.
Hakimin peşine takılan ve kamuoyuna aşçı marangoz olarak tanıtılan askerlerin hakimin peşini bırakmasını istediklerini dile getiren gruptakiler, hakim aleyhine yazı yazan köşe yazarlarının da bir an önce susmaları gerektiğini belirtti. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. (CİHAN)

Öte yandan Genç Siviller, yaptıkları eylemi www.gencsiviller.net internmet adresinden aşağıdaki gibi duyurdu:

Kozmik odaya en yakın sivil eylem

Genç sivillerin de katılımcılarından olduğu Darbeye Karşı 70 Milyon Adım koalisyonu üyeleri Kozmik Odaya 50 metre kadar yaklaştı ve Hakim Kadir Kayan'a destek verdi.

HAKİME DOKUNMA - HAKİMİN PEŞİNİ BIRAK - SESSİZ OL! HAKİM ÇALIŞIYOR

Bundan 31 yıl önce ülkenin darbe ortamına sürüklendiğini anlayan Ankara Cumhuriyet Savcı Yardımcısı Doğan Öz, darbenin izini sürmüş, yolu bu kapıya çıkmış, açmak için zorlamış ancak açamadan bir cinayete kurban gitmişti.

Doğan Öz öldürülmeseydi, sırlar ve suçlar odasına girebilseydi 12 Eylül darbesi muhtemelen yapılamayacaktı.

Ancak ne yazık ki bu cesur savcı öldürüldü. Katili yakalandı. Dört kez suçlu bulundu, karar dört kez bozuldu ve serbest bırakıldı.

NATO'nun kurdurduğu bu yapının kapısını bir daha tıklatmaya cesaret eden olmadı.

Taa ki bugüne kadar. Bugün, bir hakim bu kapıyı zorladı ve açtı.

Biz Hakim Kadir Kayan'ın 31 yıldır bekliyorduk.

Yaşadığımız bu tarihi günlerin farkında olanlar olarak buradan sesleniyoruz.

Hakimin peşine aşçı, şoför, marangoz takanlar.. Hakimin peşini bırakın!

Tehdit mesajlarıyla, tacizlerle gözünü korkutmaya çalışanlar. Hakime dokundurmayız!

İçeride kendilerinin ya da dostlarının isimleri yazılı olan köşe yazarları, eski ve yeni genel yayın yönetmenleri. Sessiz olun, hakim çalışıyor!

Darbelerden, halka rağmen halk için politikalarından, sansasyonel cinayetlerden, kaos planlarından, yer altından çıkan silahlardan bıkan, artık yeter diyen herkesi Hakim Kadir Kayan'a sahip çıkmaya, destek vermeye çağırıyoruz.

70 Milyon Adım Koalisyonu