Behçet DALMAZ


HAKKARİ - 110 akademisyen ’Hakkari’de buluşalım, Hakkari ile bütünleşelim’ programında Hakkari’de bir araya geldi. Programın başlamasıyla birlikte İngilizce, Almanca, Fransızca ve Kürtçe kurslar da açıldı.

Akademisyenlere özellikle Kürtçe büyük bir titizlikle öğretilmeye çalışılıyor. Yöre halkı ile akademisyenlerin daha iyi iletişim kurabilmeleri için Kürtçe’nin şart olduğunu belirten Hakkari Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bankacılık Bölümü öğretim görevlisi Hikmet Yaşar, kursların 2 hafta süreceğini söyledi. Yaşar, katılımcılara ilk etapta gündelik yaşamda konuşulan ’Hoşgeldiniz’, ’İyi günler’, ’İyi akşamlar’, ’Nasılsınız’ gibi Kürtçe kelimeleri öğrettiklerini ve ilerki dönemlerde bunun geliştirileceğini ifade etti.

YÖRESEL OYUNLARI DA ÖĞRENECEKLER
Program Koordinatörü Hakkari Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Ali Uzun, dil kursları dışında akademisyenlerin halkla iç içe olabilmesi için yöresel oyunları da öğreteceklerini söyledi.

Ali Uzun, "Akademisyenlerimiz dil dışında toplumla daha iyi kaynaşabilmek için onların örf ve adetlerini de öğrenmek zorundadır.

Biz de bu kapsamda çeşitli yöresel oyunların da kurslarını vereceğiz. Düğünlere götüreceğimiz akademisyenlerimiz halkla kol kola girip halay çekecek. Ayrıca program kapsamında tarihi ve turistik yerleri de ziyaret edeceğiz" dedi. (dha)